Gemeente Beuningen


Wijziging Wegsleepverordening
In de raadsvergadering van afgelopen 1 april heeft de raad de Wegsleepverordening gemeente Beuningen ingetrokken en de Wegsleepverordening gemeente Beuningen 2008 vastgesteld.

Wegslepen op basis van de wegsleepverordening kan gebeuren indien er én een verkeersregel wordt overtreden en verwijdering van het voertuig noodzakelijk is in het belang van de veiligheid op de weg, de vrijheid van het verkeer en het vrijhouden van aangewezen weggedeelten en wegen. In de wegsleepverordening wordt een aantal praktische zaken geregeld. Zo regelt de verordening de locatie waar de voertuigen worden bewaard en de tarieven die worden berekend voor het wegslepen en bewaren.

De wijziging van de Wegsleepverordening was nodig vanwege de jaarlijkse indexering van de tarieven die de firma Houterman in rekening brengt voor het wegslepen van motorvoertuigen. Door het opnemen van een automatische indexeringsclausule in de nieuwe Wegsleepverordening gemeente Beuningen 2008 hoeft de verordening niet ieder jaar te worden gewijzigd. Verder is besloten het wegsleeptarief voor fietsen en bromfietsen te verlagen van EUR 50,- naar EUR 15,-. Voor de gemeente is het minder werk om een fiets mee te nemen dan een aanhangwagen. Dit onderscheid komt nu ook tot uitdrukking in Verordening. Het wegslepen van (brom)fietsen is overigens een bevoegdheid waarvan de gemeente alleen gebruik zal maken als er sprake is van een duidelijke overlastsituatie. Hiervan is binnen de gemeente Beuningen op dit moment geen sprake.

Tarieven per 1 april 2008

motorvoertuig:

voorrijkosten 75,74

wegslepen inclusief voorrijkosten EUR 151,46

bewaarkosten 10,81 per dag

jaarlijkse indexering per 1 april 2009 met
consumentenprijsindexcijfer

(brom)fiets:

wegslepen en bewaren EUR 15,-

overige voertuigen:

wegslepen en bewaren EUR 50,-

Inwerkingtreding
De Wegsleepverordening gemeente Beuningen 2008 treedt in werking per 1 april 2008. De door de raad op 20 juni 2006 vastgestelde Wegsleepverordening gemeente Beuningen wordt per 1 april 2008 ingetrokken.

Inzage
De `Wegsleepverordening gemeente Beuningen 2008' en daarbij behorende relevante stukken liggen vanaf 9 april 2008 gedurende 4 weken tijdens de gebruikelijke openingstijden of op afspraak, ter inzage op het gemeentehuis in kamer 20. Voor informatie kunt u contact opnemen met mw. B. van der Bij, tel. 024-6780800.