Landschap Noord-Holland

Persbericht

Castricum, 26 maart 2008

Cursusavond voor tellers van amfibieën en reptielen

Landschap Noord-Holland werkt in samenwerking met Ravon en de provincie Noord-Holland aan een nieuwe verspreidingsatlas van reptielen en amfibieën in Noord-Holland. Daarvoor zijn vrijwilligers nodig die waarnemingen verzamelen. Voor hen wordt op dinsdag 8 april een cursusavond georganiseerd.

De nieuwe atlas is nodig voor een adequate bescherming van deze dieren. De laatste atlas dateert alweer uit de jaren 80 van de vorige eeuw. Noord-Holland is op amfibieën- en reptielen gebied een verrassende provincie. De grootste populatie rugstreeppadden van West-Europa heeft Noord-Holland als leefgebied. Broeihopen van ringslangen zijn te vinden onder de rook van Amsterdam en de zandhagedis in de duinen is internationaal beroemd. Voor het verzamelen van gegevens zijn we op zoek naar mensen die amfibieën en reptielen willen gaan inventariseren. Kennis over reptielen en amfibieën en ervaring met inventariseren is niet noodzakelijk.

Tijdens de cursusavond krijgt u informatie over het atlasproject, de reptielen en amfibieën die u tegen kunt komen, de inventarisatiemethoden en verwerking van de gegevens. De cursusavond wordt gegeven in het kantoor van Landschap Noord-Holland, Korte Cieweg 2a-6a te Castricum. De avond start om 20.00 uur, u bent vanaf 19.30 uur welkom. Na de cursus bezoekt u in de periode dat reptielen en amfibieën actief zijn zelf een aantal gebieden om deze te inventariseren op aan- of afwezigheid van reptielen en amfibieën.

Voor deelname aan deze avond is opgave verplicht. Voor opgave of u meer informatie over de cursus of het project kunt u contact opnemen met Landschap Noord-Holland, Jeanine Hamers, 0251-662258, j.hamers@landschapnoordholland.nl. of Kees Dekker, 0251-362751, k.dekker@landschapnoordholland.nl. Naast de basiscursus kunt u zich ook opgeven voor excursies. Zie hiervoor onze website: www.landschapnoordholland.nl.

Noot voor redacties: