Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 28 maart 2008

Achter de schermen bij Museum Catharijneconvent

Museum Catharijneconvent biedt bezoekers een unieke mogelijkheid voor een kijkje achter de schermen. Dinsdag 8 en woensdag 9 april kunnen bezoekers meekijken over de schouders van restauratoren, die dan in het museum aan het werk zijn.

Opfrissen

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het opfrissen van een aantal topstukken, die vanaf 26 april te zien zullen zijn op de tentoonstelling Met Passie Geschilderd. Deze tentoonstelling biedt een bijzonder overzicht van topstukken uit de Gouden Eeuw, waarbij vooral de bijbelse thematiek centraal staat. Er zullen ondermeer werken van Rembrandt, Matthias Stom, Abraham Bloemaert en Govaert Flinck te zien zijn.

Topconditie

Om alle schilderijen volgende maand in topconditie te kunnen tonen, moet nog enig werk worden verzet. Inmiddels is geïnventariseerd welke schilderijen wat extra aandacht nodig hebben. Dat geldt bijvoorbeeld voor het schilderij De Heilige Familie, van Cesar van Everdingen. Het is uitverkoren als beeldmerk van de tentoonstelling, maar de conditie van het werk is nog niet optimaal, vindt Sieske Binnendijk, hoofd van de afdeling collectiebeheer van het museum. Er moeten nog wat vlekjes worden weggewerkt om het echt presentabel te maken , zegt zij.

Tekst en uitleg

Bezoekers van het museum die het restauratiewerk eens van dichtbij willen bekijken, zijn op twee dagen van harte welkom. Medewerkers van het museum zullen op 8 en 9 april van 10.00-12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur aanwezig zijn om tekst en uitleg te geven bij de werkzaamheden van de restauratoren. De restauraties vinden plaats in de Utrechtzaal van het museum. Deze zaal is te vinden achter de Refter, de ruimte waar de middeleeuwse meesterwerken permanent te zien zijn.

NOOT VOOR DE REDACTIE (