TNT Group

Persbericht

TNT Express en ORTEC tekenen strategische overeenkomst voor wereldwijde netwerkoptimalisering

08 april 2008, 08:30 CET - Amsterdam/Gouda, TNT Express, een van de meest vooraanstaande expressbedrijven ter wereld, en ORTEC, vooraanstaande leverancier van optimalisatieoplossingen, hebben een strategische overeenkomst getekend om de wereldwijde infrastructuren en netwerken van TNT Express te optimaliseren via de levering van en de toegang tot de state-of-the-art kennis en oplossingen van ORTEC op het gebied van optimalisatie. ORTC en TNT gaan samen zoeken naar oplossingen voor netwerkoptimalisatie in het kader van het Global Optimisation-programma (GO) van TNT om de expressinfrastructuur op wereldwijde schaal verder te standaardiseren en de operationele transformatie en integratie van nieuwe acquisities van TNT in Spanje, Brazilië, India en China te verbeteren. Onderdeel van deze oplossingen is het meten van de CO2-uitstoot en de verlaging ervan een essentieel onderdeel van het Planet Me-programma van TNT.

'Netwerkoptimalisatie is voor TNT van cruciaal belang om onze strategische focus en onze ambities te realiseren', aldus Mark Bradley, Global Operations Director van TNT Express. 'De eerste resultaten van onze samenwerking zijn bijzonder veelbelovend. Wij hebben de oplossingen van ORTEC al in een aantal landen ingevoerd en dat heeft geleid tot een significante optimalisatie van de kosten per eenheid en een verbetering van de dienstverlening in alle functionele gebieden van onze activiteiten.'

De GO-Toolbox bestaat uit een aantal ORTEC-oplossingen die elk gebruik maken van geavanceerde optimalisatietechnieken. Deze oplossingen zijn speciaal aangepast om elke component van de toeleveringsketen van TNT Express te optimaliseren van het netwerk van lijnverbindingen, hubs en landelijke infrastructuren tot aan de afhaal- en afleverriten. De oplossingen kunnen zowel apart als binnen integrale activiteitenprogrammas worden ingezet, waarmee netwerkbrede optimalisatiemogelijkheden ontstaan.

'Met dit gezamenlijk initiatief is TNT Express in staat nader vorm te geven aan het beste expressnetwerk, inclusief de doelstellingen om de milieuvervuiling tegen te gaan in het kader van het Planet Me-initiatief', aldus Lambert van der Bruggen, Director Business Consulting van ORTEC.

In geval van enige discrepantie tussen dit persbericht en de originele Engelstalige versie van dit persbericht prevaleert de Engelstalige versie.

Over TNT Express
De divisie Express van TNT is een van de meest vooraanstaande bedrijven ter wereld op het gebied van expressdiensten voor de zakelijke markt. TNT Express vervoert wekelijks 4,4 miljoen pakketten, documenten en vrachtzendingen naar meer dan 200 landen via een netwerk van ruim 2.331 depots, hubs en sorteercentra, 26.760 voertuigen en 47 vliegtuigen. De divisie beschikt over de grootste infrastructuur voor land- en luchtvervoer voor de levering van deur-tot-deur expressdiensten in Europa.

TNT Express heeft wereldwijd ruim 75.000 medewerkers in dienst en is het eerste bedrijf dat wereldwijd erkend is als Investor in People. In 2007 bedroeg de omzet 6,5 miljard. Het bedrijfsresultaat bedroeg 599 miljoen, een stijging van 7% ten opzichte van 2006. Bezoek voor nadere informatie de website van TNT Express op http://www.tnt.com/express

TNT N.V. biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. TNT, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Amsterdam, biedt toegang tot efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar wereldwijde activiteiten uit om zo de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft meer dan 161.500 medewerkers. In 2007 bedroeg de omzet van de onderneming 11 miljard en het bedrijfsresultaat 1.192 miljoen. TNT is genoteerd aan de beurs van Amsterdam. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.

Over ORTEC
ORTEC is een van de grootste aanbieders van geavanceerde softwareoplossingen en consultancydiensten voor planning optimalisatie. Onze oplossingen leiden tot optimalisatie van de routering en verzending van transportmiddelen, belading van voertuigen en pallets, personeelsplanning, voorspelling van aflevering en netwerkplanning. ORTEC levert zowel best-of-breed, maatwerk als SAP®-gecertificeerde oplossingen, ondersteund door strategische samenwerkingsverbanden. ORTEC heeft wereldwijd meer dan 800 klanten, ruim 700 medewerkers en verschillende kantoren in Europa en Noord-Amerika. Bezoek voor meer informatie de website van ORTEC op www.ortec.com