Gemeente Dronten



Kent u 'laag-geletterden': ROC start e-learningproject

Wist u dat in Nederland ongeveer anderhalf miljoen mensen moeite met lezen en schrijven hebben? Mogelijk kent u zelfs iemand in uw omgeving die grote moeite heeft met lezen. Voor de meesten is het een te grote stap om zich voor een cursus aan te melden. Velen hebben een zetje nodig.

De ruim een miljoen laag-geletterde mensen zijn niet makkelijk te herkennen. Dit betreft niet alleen mensen van buitenlandse afkomst, maar juist degenen die geboren en getogen in Nederland zijn. Juist op deze groep mensen is de cursus gericht. Zij hebben moeite met lezen van formulieren en brieven, maar hebben slimme manieren om dat te verbloemen. Een werkbriefje invullen lukt hen niet. Vaak gebruiken ze een excuus: Ik heb mijn bril niet bij me of Ik kan het wel maar wil jij dit papier voor me invullen ?.

Hoe gaat het in zijn werk?

* ROC Flevoland zorgt ervoor dat iedere deelnemer beschikking krijgt over een laptop, en leert deelnemers eerst met een computer om te gaan.

* Daarna zal een verschuiving optreden naar het werken vanuit huis. Indien nodig wordt gezorgd voor een internetverbinding thuis.
* Er wordt maatwerk geboden. Het traject is goed te combineren met werk of met zorgtaken, en duurt maximaal 2 jaar.
* Tijdens het thuis oefenen kunnen deelnemers contact opnemen met de docent.

* De kosten voor de deelnemers zijn 95, - ( 75,- borg voor de laptop en 20,- eigen bijdrage).

* Deelnemers die de cursus succesvol afronden, mogen na afloop de laptop houden en krijgen hun borg terug.

Kent u in uw omgeving of via uw werk mensen met lees- en schrijfproblemen? Maak hen dan attent op dit nieuwe project! Voor meer informatie en/of aanmeldingen kunt u terecht bij Hein Blankers van ROC Flevoland. Het adres is De Rede 80-82, 8251 EX Dronten. Telefoon: 0321
- 388 748. E-mail: blankersh@rocflevoland.nl
Bezoekadres: De Rede 1 8251 ER Dronten Tel. 0321-388911 E-mail: gemeente@dronten.nl