Ingezonden persbericht


Sterke stijging kantoorbanen

Monster Employment Index groeit in maart naar nieuw record

Amsterdam, 8 april 2008 -- De vraag naar personeel is in maart weer sterk toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de Monster Employment Index, de maandelijkse barometer van de online arbeidsmarkt. De Index steeg met 9 punten naar een recordhoogte van 210. Na een seizoensdip in januari laat de vraag naar personeel weer het positieve beeld van 2007 zien. Met name in de sectoren onderwijs & training en administratie nam de vraag sterk toe.

'Vooral voor de kantoorgerelateerde banen zoals in de administratieve en juridische sector en in de Human Resources is er een sterk toegenomen vraag naar personeel te zien', zegt Diana Krieger, Managing Director van Monsterboard.nl. 'Terwijl er geluiden zijn die zeggen dat werkgevers voorzichtiger worden met aanname personeel, laat de Index zien dat het aantal aangeboden vacatures op het moment nog steeds toeneemt.'

Stijging kantoor en transport
De online vraag naar personeel nam in maart de meeste sectoren toe. De Index voor onderwijs & training steeg met 21 punten het hardst en bereikte een nieuw record van 257. Ook in de sectoren administratie (+20), juridisch (+19) en transport & logistiek (+18) groeide de online vraag naar personeel aanzienlijk.

De sector onderzoek & ontwikkeling kende met 14 punten de grootste daling. Met name in Noord-Brabant daalde het aantal vacatures in de sector sterk. Ook de sectoren IT (-6), financiële dienstverlening (-2) en landbouw (-1), vertoonden een lichte daling van de Index.

Groei in alle provincies
De online vraag naar personeel nam overal in Nederland toe. In Groningen steeg de Index met 15 punten het sterkst. De sectoren onderwijs & training, administratie en marketing, PR & media hadden hier een groot aandeel in. De IT-Index daalde in Groningen voor de derde achtereenvolgende maand. Ook in Overijssel (+14) en Flevoland (+14) nam de vraag sterk toe. In beide provincies steeg de online vraag naar technici. De Index van Noord-Holland steeg met 6 punten het minst.

Europa
Ook de Europese Index steeg in de maand maart (+5). Grootste stijger was Italië, dat sinds deze maand is toegevoegd aan de Monster Employment Index. De nieuwkomer steeg met 17 punten ten opzichte van de vorige maand. Ook België is nieuw in de Index, maar de stijging was hier met 1 punt minder aanzienlijk. Duitsland zag eveneens een gestegen vraag naar personeel in maart (+2). Dalingen waren te zien in Zweden (-3), Groot-Brittannië (-5) en Frankrijk (-7).

Het volledige Monster Employment Index-rapport (inclusief alle tabellen) is kosteloos op te vragen via pers@monsterboard.nl.

/// EINDE BERICHT ///

Over de Monster Employment Index
De Monster Employment Index, een initiatief van Monster Worldwide, moederorganisatie van Monsterboard.nl, is een barometer voor de online arbeidsmarkt. De barometer is een maandelijkse analyse van de aanwezigheid van kwalitatieve arbeidskansen en levert objectieve informatie over de trends in recruitment, gericht op regio's en beroepsgroepen (conform ISCO 88-indeling). Meer dan 300 Nederlandse representatieve carrièresites en HR-secties van websites van bedrijven worden geraadpleegd. Een team van 8 fulltime-onderzoekers, gestationeerd in Praag, verzamelt deze data sinds november 2004. De Index wordt onafhankelijk geaudit door ARC Research, een marktonderzoeksbureau uit Cranford, New Jersey (VS). De barometer is zeer succesvol in de VS, waar de Monster Employment Index in april 2004 werd geïntroduceerd, en wordt door onder andere de politiek, werkgevers- en werknemersorganisaties en de media gezien als een officiële indicator van de werkgelegenheid.

Over Monsterboard.nl
Monsterboard.nl (www.monsterboard.nl) is gestart op 13 januari 1998 en gevestigd in Amsterdam. Op Monsterboard.nl staan momenteel circa 60.000 vacatures en ruim 850.000 CV's. Per maand kent de site ruim 2.000.000 unieke bezoeken (januari 2008).

Monsterboard.nl is onderdeel van Monster(TM), marktleider op het gebied van online recruitment. Monster is in 1994 opgericht in de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor staat in Maynard, Massachusetts. Monster heeft 37 locale websites, gevestigd in 35 landen over de gehele wereld. Monster staat bekend om het samenbrengen van gekwalificeerde kandidaten uit alle delen van de arbeidsmarkt met gerenommeerde bedrijven in de meest uiteenlopende sectoren. Met behulp van geavanceerde technologie en optimale dienstverlening hebben bedrijven maximale controle over hun recruitmentproces.

Meer informatie over de producten en dienstverlening van Monsterboard.nl is te vinden op http://recruiter.monsterboard.nl.

Over Monster Worldwide
Monster Worldwide, Inc., opgericht in 1967, is het moederbedrijf van Monster(TM). Het hoofdkantoor van Monster Worldwide staat in New York. Internationaal werken er circa 4.600 medewerkers in 35 landen. Monster Worldwide (Nasdaq: MNST) maakt deel uit van de S&P 500 Index en de NASDAQ-100 Index. Meer informatie over Monster Worldwide is te vinden op www.monsterworldwide.com.

Contactinformatie (