Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Gehandicapten enthousiast over nieuwe hulpmiddelenwebsite

Zoetermeer, 8 april 2008 - De zorgvrager is vaak de weg kwijt in hulpmiddelenland. Fireva, de branchevereniging van fabrikanten en importeurs van hulpmiddelen, neemt het voortouw en lanceert een website met uitleg over hulpmiddelen, toepassingsmogelijkheden en verkrijgbaarheid. Tevens wordt er advies gegeven waar men op moet letten bij de aanschaf of passing van een hulpmiddel. Motto van de site: Een goed hulpmiddel, een hele zorg minder!

Nederland vergrijst in snel tempo. Tegelijkertijd moeten de kosten in de zorg voor de verzorging van chronisch zieken, ouderen en gehandicapten omlaag. Door een efficiëntere inzet van meer en goede hulpmiddelen wordt verplegend personeel, de thuiszorg en mantelzorgers ontlast en neemt de kwaliteit van leven voor de groeiende groep hulpbehoevenden toe.

In het proces van hulpmiddelenverstrekking bevinden zich veel verschillende schakels die de directe aansluiting tussen vraag en aanbod vertroebelen. De weg van (zorg)vraag naar (zorg)aanbod wordt in het algemeen getypeerd als onduidelijk, traag en in sommige gevallen bijna onmogelijk te bewandelen. De zorgvrager raakt de weg kwijt! Want: waar vind je zo'n goed hulpmiddel? En hoe weet je precies wat je nodig hebt?

De algemene informatievoorziening over hulpmiddelen en wat ze voor een gebruiker en een verzorger kunnen betekenen, is in Nederland nog niet goed georganiseerd. Ook weten mensen vaak weinig over vergoedingen. Terwijl dat een voorwaarde is voor een efficiënte inzet van hulpmiddelen. Hierbij is niet alleen voor de overheid, maar ook voor patiënten- en brancheorganisaties een rol weggelegd. Fireva heeft daarom het initiatief genomen voor een overzichtelijke hulpmiddelensite: www.eengoedhulpmiddel.nl.

De website is getest door lezers van Support Magazine (Magazine over leven, wonen en werken met een lichamelijke handicap). Zij zijn erg enthousiast over de duidelijkheid van de site en de snelheid waarmee ze de informatie vinden die ze nodig hebben.

Op de beurs Support, die van 16-19 april 2008 plaatsvindt in de Jaarbeurs te Utrecht wordt de website officieel gepresenteerd in de stand van de Innovatieprijs (hal 7, B072).

Voor meer informatie: www.eengoedhulpmiddel.nl.

Noot voor de redactie (