Ingezonden persbericht



PERSBERICHT
Schiphol-Rijk, 8 april 2008

Olympische Spelen voor Nederland groter dan ooit

Schiphol - 8 april 2008. Met nog precies vier maanden tot de officiële opening van de Olympische Spelen in Beijing, staat ATP als Official Supplier van NOC*NSF klaar voor een van de grootste meerdaagse sportoperatie's uit haar geschiedenis. Met meer dan 10.000 overnachtingen, duizenden vliegtickets en meer dan 50.000 entreekaarten, vormen de Olympische Spelen qua volume het grootste evenement van dit jaar voor ATP.

Sinds de jaren negentig is de rol van ATP als Official Ticket & Travel Agent van de Nederlandse Olympische beweging steeds verder gegroeid. Binnen ATP bestaat het "Olympische Team" uit 20 vaste medewerkers. In Beijing zal dat aantal oplopen tot 60 ATP specialisten, aangevuld met eenzelfde aantal lokale staf. Behalve de verantwoordelijkheid voor onder andere vervoer en accommodatie, treedt ATP ook op als Official Hospitality Partner van het Holland Heineken House.

Niet alleen worden alle atleten, begeleiders, officials en familieleden door ATP vervoerd. Ook faciliteert ATP vele sponsors, journalisten, corporates en supporters met vluchten, accommodatie en hospitality. ATP is de exclusieve Official Ticket Agent voor Nederland wat betreft de verkoop van Olympische entreekaarten.

John Jansen, CEO van ATP, blikt met een trots gevoel vooruit: "We zijn zeer goed voorbereid op wat er komen gaat, want we hebben de kennis, de ervaring, de positie en de mankracht om dit tot een succes te maken. ATP is een van de leading Olympic Experience companies in de wereld. Voor de liefhebbers die op niveau naar de Spelen willen is er bijvoorbeeld nog beschikbaarheid in de 1ste week; ook wat betreft entreekaarten zijn er nog voldoende mogelijkheden om onze Nederlandse atleten live te ondersteunen richting Goud in Beijing, Qingdao en Hong Kong. Ons Olympisch team heeft er zin in en intussen kijken wij ook al sinds 2 jaar verder vooruit, want na Beijing staan de Olympische Winterspelen van Vancouver alweer binnen 17 maanden voor de deur!"

Ondanks de mondiale krapte aan entreekaarten en hotelkamers voor de Olympische Zomerspelen, kan ATP dankzij haar goede internationale netwerk opnieuw enkele interessante arrangementen bieden.


- Einde Bericht -

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht