Politie Amsterdam-Amstelland



Aanrijding met letsel / Transformatorweg (08/04/08)

Een 60-jarige man uit IJmuiden is maandagmiddag op de Transformatorweg gewond geraakt toen hij met zijn invalidenvoertuig in botsing kwam met een personenauto, bestuurd door een 60-jarige man uit Lelystad.

Op de kruising met de Turbinestraat kwamen beide voertuigen met elkaar in aanraking waarna het slachtoffer met zijn vervoermiddel over de kop sloeg en bekneld kwam te zitten. De brandweer bevrijdde hem uit zijn benarde positie waarna een ambulance hem met onbekend letsel naar een ziekenhuis heeft vervoerd.

Straatrover op heterdaad aangehouden / Chestertonlaan (08/04/08)

De politie heeft maandagavond op de Chestertonlaan een 47-jarige Amsterdammer aangehouden op het moment dat hij een even oude plaatsgenoot onder bedreiging van een mes probeerde te beroven.

Agenten die de melding kregen waren snel ter plaatse en zagen de verdachte zijn slachtoffer bedreigen. Na aanhouding van zijn belager deed de man aangifte. De verdachte, bij wie twee messen werden aangetroffen, is ingesloten voor verder onderzoek.

Drie aanhoudingen na diefstal benzine / IJdoornlaan (08/04/08)

De politie heeft maandagavond drie personen aangehouden die op de IJdoornlaan bij een tankstation benzine tankten en daar niet voor betaalden. De verdachten tankten daar met twee auto's en reden daarna direct weg.

Agenten zagen in het politiebureau aan de Waddenweg op het camera toezichtsysteem dat de diefstal werd gepleegd en gingen snel ter plaatse. De twee voertuigen werden verder op de IJdoornlaan aangetroffen waarna twee bestuurders en een passagier zijn aangehouden. Eén van de verdachten bleek daarbij niet alleen zijn tank te hebben gevuld maar ook nog een jerrycan. De verdachten, een man en een vrouw uit Rotterdam van 36 en 20 jaar oud en een 36-jarige man uit Almere, zijn ingesloten voor verhoor.