Persbericht

8 april, 2008

Meerderheid werkgevers regelt thuiswerkfaciliteiten

~ Laptop, verbinding met server en mobiele telefoon worden door werkgever het meest verstrekt ~

Werkgevers staan over het algemeen positief tegenover thuiswerken. De meeste van hen bieden hun werknemers daarom verschillende thuiswerkfaciliteiten. Dit blijkt uit een onderzoek dat SD WORX hield onder 165 werkenden over thuiswerkmogelijkheden. Voorzieningen als computer en laptop worden het meest frequent geregeld door de werkgever. 74% van de thuiswerkers kan hiervan gebruikmaken buiten kantoor. Een beveiligde verbinding naar de server (71%) en een mobiele telefoon (67%) zijn ook faciliteiten die vaak door de werkgever worden verstrekt.

Volgens het onderzoek werken veel mensen thuis vanwege de rust van de huiselijke omgeving. Daarnaast is ook de reistijd tussen woon- en werkplek van invloed op de keuze of mensen thuiswerken (48%). Deze wordt nog aantrekkelijker gemaakt wanneer zij thuis gebruik kunnen maken van een beveiligde verbinding naar de bedrijfsserver.

Verder blijkt dat veel mensen geen hele dagen thuiswerken. Zij blijven bijvoorbeeld s ochtends thuis om een klusje te doen en gaan daarna naar kantoor. Of ze maken in de avond nog even wat werkzaamheden af die de volledige aandacht behoeven. Dit geeft 20% van alle thuiswerkers die deel hebben genomen aan het onderzoek aan.

De meeste werkgevers zijn over het algemeen erg bereidwillig om de faciliteiten voor hun medewerkers te verzorgen , zegt Mark Bloem, directeur bij SD WORX. Werknemers maken hier ook regelmatig gebruik van. Het enige wat sommigen van hen tegenhoudt om thuis te werken, zijn de sparringsmomenten en sociale contacten met collega s.

(250 woorden)

VOOR DE REDACTIE

Over SD WORX
SD WORX is marktleider in België en de derde grootste aanbieder van payroll en HR-diensten in Europa. SD WORX bedient zijn klanten vanuit een geïntegreerd concept waarbinnen payroll, HR-diensten en juridisch advies vanuit één organisatie worden aangeboden. Het in 1945 opgerichte bedrijf telt 24 kantoren en ruim 1.600 medewerkers in de Benelux. Sinds 2006 bedient SD WORX de Nederlandse markt vanuit een kantoor in Breda. In september 2006 ging SD WORX een joint venture aan met Asecom Nederland B.V. SD WORX is de afgelopen jaren sterk aan het internationaliseren. Zo nam het bedrijf in 2007 de Franse payroll-softwarespecialist LOGI-RH over.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met OCTANE PR: Ingrid van den Nieuwenhof, tel. 040 266 11 30, ingridv@octanepr.com

OCTANE PR

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 (0)40 266 11 30
Fax: +31 (0)40 235 46 01
Web: www.octanepr.com