Ingezonden persbericht


Persbericht

Betrokken zijn bij de school van je kind

Leusden, 8 april 2008

Speciaal voor het basisonderwijs introduceert de website Ouderavond op Maat vandaag een nieuw product waarmee scholen de ouders en leerkrachten meer kunnen betrekken bij het reilen en zeilen op school.

Een lage opkomst tijdens ouderavonden. Ouders die niet eens weten wie er in de ouderraad zitten, laat staan wat zij doen. Ouders die bijna dagelijks bij elkaar op het schoolplein staan, maar elkaar niet of nauwelijks kennen of spreken.

En wie is eigenlijk de leerkracht die uw kind les geeft?

Het lijkt alsof ouders niet meer betrokken zijn bij de school van hun kind.

Speciaal voor het basisonderwijs biedt de website Ouderavond op Maat een nieuw product waarmee ouders en leerkrachten elkaar beter kunnen leren kennen en meer betrokken worden bij het reilen en zeilen van de school; een eigen community voor de school.

Scholen krijgen hun eigen website inclusief een complete community. Gezinnen en leerkrachten krijgen een eigen profielpagina waarop zij iets over zichzelf kunnen vertellen en foto's kunnen toevoegen. Op een forum kunnen de school, de ouderraad en de ouders, nieuwsberichten of oproepen plaatsen en met elkaar discussiëren en ideeën uitwisselen.

Een fotoboek biedt de school de mogelijkheid foto's te plaatsen in een afgeschermde omgeving die alleen toegankelijk is voor de ouders en leerkrachten. Steeds meer scholen besluiten de schoolkrant als video uit te brengen. Ook het uploaden van video's behoort tot de standaard mogelijkheden.

De school heeft de beschikking over een evenementenkalender, waarin zij activiteiten kan plaatsen en waar ouders zich direct online voor kunnen inschrijven. En wil je elkaar een berichtje sturen, dan kan dat middels het geïntegreerde mailsysteem, zelfs zonder e-mail adres.

De community "Betrokken zijn bij de school" is helemaal van deze tijd en ontzettend leuk! Op de website van Ouderavond op Maat kan nu een gratis demo-account worden aangemaakt.

Meer informatie is te vinden op de website: www.ouderavondopmaat.nl

Noot voor de redactie.