Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

d09e4f.gif

8 april 2008

Hertz neemt franchise locaties in Tsjechië en Slowakije over

Hertz breidt uit naar Centraal- en Oost-Europa

Hertz Global Holdings kondigt aan dat het Europese Hertz Rent a Car de autoverhuurbedrijven van zijn franchisepartner Rentex Autopujcovna a.s. in Tsjechië en Rentex' dochtermaatschappij Car Solutions s.r.o. in Slowakije heeft overgenomen. De overname geeft Hertz een solide basis in Centraal- en Oost Europa.

Rentex was sinds 1990 een Hertz franchisenemer in Tsjechië en Car Solutions sinds 1993. De overgenomen bedrijven hebben een geschatte omzet van ¤10 miljoen voor 2008. Het gaat om 10 vestigingen in totaal, de vestigingen op het vliegveld en in het centrum van Praag en Brno in Tsjechië en Bratislava in Slowakije meegerekend. Alle medewerkers van Rentex en Car Solutions zullen overgaan naar Hertz.

Hertz, de grootste autoverhuurmaatschappij in Tsjechië en Slowakije, verwacht een aanzienlijk groeipotentieel in zowel binnenlands als buitenlands toerisme als gevolg van de sterke economische ontwikkeling, het opkomende toerisme en de groei in de zakelijke markt. Daar komt bij dat veel van Hertz's luchtvaartpartners vliegen op Praag, Brno en Bratsilava die allen een sterke groei in de toestroom van internationale passagiers doormaken.

'Centraal- en Oost-Europa ontwikkelen zich in een hoog tempo, zeker nadat de laatste jaren veel landen zijn toegetreden tot de Europese Unie. De overname van Rentex en dochtermaatschappij Car Solutions ondersteunen de plannen van Hertz om de zakelijke auto-en bestelwagenverhuur verder uit te breiden in deze uitdagende markt', aldus Mark P. Frissora, Hertz Corporation Chairman en Chief Executive Officer.

Michel Taride, President Hertz International en Executive Vice President Hertz Corporation voegt daaraan toe: 'Het merk Hertz Rent A Car is in Tsjechië en Slowakije goed naar buiten gebracht door Rentex en Car Solutions, beide resp. 18 en 15 jaar licentiehouder. We kijken ernaar uit verder te bouwen op hun sterke bedrijven en de mogelijkheden te bekijken om uit te breiden naar andere landen'.

Franchisepartner Archer Sheridan s.r.o. blijft Hertz licentiehouder in Tsjechië.

Over Hertz

Hertz is 's werelds grootste autoverhuurmaatschappij met meer dan 8.000 corporate vestigingen in meer dan 150 landen. In 2008 viert Hertz dat het al 90 jaar kwaliteitsvoertuigen verhuurt aan particuliere en zakelijke klanten

Product- en service-innovaties zoals de Hertz #1 Club Gold, het speciaal voor Hertz ontworpen NeverLost satelliet navigatie systeem, het Hertz in-car DVD Entertainment en de unieke voertuigen in de Prestige, Fun en Green Collections onderscheiden Hertz van de concurrentie.

www.hertz.nl

Einde persbericht

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal:

JuniorSeniorPressDpt

MartineKeukenkamp

Tel: 020 -- 53 53 453 (algemeen)

E-mail: martine@jr-sr.com

Contact Hertz Benelux:

Hertz Automobielen Nederland B.V.

Caroline Simmerman -- Marketing Manager Benelux

Tel: 023 -5670 776

E-mail: csimmerman@hertz.com