Ingezonden persbericht


Rijswijk, 6 februari 2008

Persbericht

Diversiteit en management in de praktijk

RIJSWIJK - Nederlandse organisaties worden steeds diverser, zowel op het gebied van sekse, leeftijd als culture achtergrond. Dat stelt nieuwe eisen aan managers. Zij moeten immers op verschillende manieren leren leiding te geven. Succesvol leren omgaan met diversiteit kan een verrijking zijn voor iedere organisatie met een pluriform werknemersbestand. Dit is te leren in de unieke masterclass "Management in beweging" die NIVE organiseert op 8, 15, 24 april en 27 mei 2008.in Leusden.

De masterclass laat zien waarom diversiteit belangrijk is voor organisaties en biedt verder volop handvatten hoe met diversiteit in de praktijk om te gaan.

Met een gevarieerd aanbod aan onderwerpen: onder andere de nieuwe en toekomstige omgeving van de manager, diversiteit in leiderschap, persoonlijk leiderschap, diversiteit in de context van de organisatie en met live cases. En met docenten die hun sporen ruimschoots in de praktijk verdiend hebben: Wilma Gillis (eerste zwarte zakenvrouw van het jaar), Rob Schippers (algemeen directeur NIVE) en Iteke Weeda (sociologe en hoogleraar emancipatievraagstukken).

De masterclass bestaat uit vier modules van 5 uur (15.00-21.00 uur).

Meer informatie is te vinden op www.manager.nl

NIVE, Nederlandse Vereniging voor Managers, is de Nederlandse vereniging van en voor bestuurders en leidinggevenden. Leden zijn zowel ondernemingen, organisaties en (overheids)instellingen als de individuele managers daarvan. Het doel van NIVE is het persoonsgericht ondersteunen van managers bij het ontwikkelen, verbeteren en vergroten van hun mogelijkheden, management- en leiderschapsvaardigheden. Voor meer informatie over NIVE kunt u bellen met 070-3001500 of mailen naar: info@nive.org.

(