Gemeente Heerlen

PERSBERICHT

Young VIPs voor het eerst in Heerlen

Op dinsdag 8 april komt de Young VIPs Tournee voor het eerst naar Heerlen. Dit jaar met een uniek dubbeloptreden van de jonge Nederlandse jazz-talenten Soo Cho en Bram Stadhouders. Ze verzorgen ieder met een eigen formatie een live concert in het Glaspaleis, tijdens Jazz on the Roof. Pianiste Soo Cho zal aantreden met haar trio, aangevuld met trompettist Angelo Verploegen. Gitarist Bram Stadhouders speelt als duo met drummer Onno Govaert. Aanvang 21.00 uur.

Young VIPs Tournee - De Young VIPs Tournee is sinds 1997 dé jaarlijkse jazztournee bij uitstek voor 'buitengewoon Nederlands talent met hoogwaardig eigen repertoire'. Met een uniek dubbelconcert op toonaangevende jazzpodia in heel Nederland worden de nieuwste jazzontwikkelingen van eigen bodem gepresenteerd. Traditioneel worden de 'Young VIPs' geselecteerd door de programmeurs van de Vereniging van Jazz en Improvisatiemuziekpodia (VIP). Om het jaar plaatst de winnaar van de (tweejaarlijkse) Dutch Jazz Competition zich automatisch voor deelname. De Young VIPs Tournee wordt georganiseerd door Muziek Centrum Nederland i.s.m. de Vereniging van Jazz- en Improvisatiemuziek Podia. Dit jaar zijn pianiste Soo Cho en gitarist Bram Stadhouders geselecteerd als Young VIPs 2008.

Soo Cho - Na haar studie klassieke piano en fluit aan de Sung-sin Universiteit te Seoul kwam Soo Cho in 2001 naar Nederland om zich toe te leggen op de jazz. Zij studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Bert van den Brink en vervolgde haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij o.a. les kreeg van Karel Boehlee, Rob van Bavel en Kris Goessens. Op dit moment combineert Soo Cho de masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam met de masteropleiding voor jazzcompositie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Soo Cho heeft zich in korte tijd sterk ontwikkeld en een reputatie opgebouwd als groot talent. Haar composities zijn poëtisch, haar spel is delicaat. Zij maakt effectief gebruik van ruimte en tijd om de juiste sfeer te treffen.

Bram Stadhouders - Bram Stadhouders won op acht- en negenjarige leeftijd al concoursen voor klassieke gitaar. Maar op zijn elfde kreeg hij zijn eerste elektrische gitaar en toen hij als twaalfjarige de Pat Metheny Group hoorde, stortte Bram Stadhouders zich op de jazz. Met de band Solar won hij in 2002 het Prinses Christina Jazz Concours en trad hij op tijdens het North Sea Jazz Festival. Tegelijkertijd verscheen hij veelvuldig op de jamsessies in Paradox (Tilburg), waar hij zijn gevoel voor improvisatie aanscherpte. Bram Stadhouders speelt van jongs af aan samen met drummer Onno Govaert. Het duo Bram Stadhouders en Onno Govaert staat voor mooie, wilde, zachte, hartverscheurende, melodieuze en spacy klanklandschappen met een unieke combinatie van gitaar met gitaarsynthesizer en laptop, drums en sprankelende percussie.

Kaarten voor het concert van Jazz on the Roof op dinsdag 11 maart kosten E 7,50 en zijn te reserveren via de balie van het Glaspaleis, 045-5772200. Voor aanvang van het concert biedt Restaurant Glaspaleis een speciale dagschotel aan voor E 17,95 incl. concertkaartje. Gelieve te reserveren via 045-5772289.

Jazz on the Roof wordt georganiseerd door Stichting Heerlen Jazz i.s.m. Muziekschool Heerlen en Glaspaleis Heerlen.

www.jazzontheroof.nl
www.glaspaleis.nl
www.soocho.nl
www.bramstadhouders.nl

/////////////
informatie voor de pers:
Janneke Schmeitz / Charlotte Berkhout
j.schmeitz@heerlen.nl / c.berkhout@heerlen.nl
T 045-5772203

Bijlage:
Foto Soo Cho: Marcel van den Broek / Challenge Records Foto Bram Stadhouders: Walter Stadhouders

-----------------------
Bezoekadres:
Bongerd 18, Heerlen tel. + 31 (0) 45 577 22 00
Postbus 1 fax + 31 (0) 45 577 22 96
6400 AA Heerlen www. Glaspaleis.nl


---- --