Gemeente Schouwen-Duiveland




- PERSBERICHT -

Datum

woensdag 26 maart 2008

OOSTELIJK DEEL SCHOUWEN-DUIVELAND TONEEL VAN BRANDWEEROEFENINGEN

In de periode van 8 tot en met 24 april oefenen in totaal 36 brandweerteams uit heel Zeeland in het oostelijk deel van Schouwen-Duiveland. Deze oefenavonden zijn steeds op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 19.30 en 21.30 uur.

Het gaat om in totaal 9 oefenavonden, waaraan alle waarschuwings- en verkenningsgroepen in het Zeeuwse meedoen. De brandweer Schouwen-Duiveland treedt deze avonden op als gastheer. De organisatie van deze oefeningen berust bij de Veiligheidsregio Zeeland.

In verband met deze grootscheepse oefeningen rijden in de omgeving van Bruinisse en Oosterland brandweerauto's van verschillende andere Zeeuwse gemeentelijke brandweerkorpsen rond. Zij gebruiken bij deze oefening geen sirene en zwaailicht.

Het scenario voor deze oefenavonden is een ongeval op het water. De ploegen- iedere avond komen 4 teams in actie- moeten op basis van dit scenario gevaarlijke stoffen verkennen en meten. Bij het verkennen maken de teams gebruik van GPS en kaarten. Het spreekt voor zich dat dit allemaal in scène is gezet. In werkelijkheid komen er komen dus geen gevaarlijke stoffen vrij.

Wie vragen of opmerkingen over deze oefeningen heeft kan contact opnemen met de oefenleider in de brandweerkazerne, Oosterland, tel 0111 643125

L. de Jonge, tel 0111 452 393