Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Barendrecht Schoon in Buitenoord, Oranjewijk en Ter Leede

BARENDRECHT (vrijdag 4 april 2008) ­ Komende week is de campagne Barendrecht Schoon in het gebied Buitenoord, Oranjewijk en Ter Leede. Het doel van de campagne is het stimuleren van bewo- ners van alle leeftijden om zelf een bijdrage te leveren aan een schone en hele woonomgeving. De gemeente voert extra werkzaamheden uit en maakt de straten schoon. Bewoners, ondernemers, verenigingen en instellingen kunnen meedoen met activiteiten om de buurt schoner en leuker te maken.

Op dinsdag 8 april gaan de Kleine Reusjes (kleuters) en de Witte Vlinders (groep 3, 4, 5) van de Dr. Schaep- manschool, locatie Marijkesingel, samen met hun leerkrachten en enkele ouders van 9.00 tot 10.00 uur op en rond het schoolplein schoonmaken. Ook zullen zij perkplantjes neerzetten. De gemeente levert schoonmaak- materiaal en heeft al twee afvalbakken op het schoolplein geplaatst.

Op donderdag 10 april van 10.30 tot 11.30 uur gaat groep 8 van De Tweemaster aan de slag op en rond het schoolplein en zet perkplantjes neer. De gemeente zorgt onder meer voor de plantjes en het schoonmaak- materiaal.

Noot voor de pers,