Raad van State


dinsdag 8 april 2008
10.00 uur

Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Zuid-Holland van het bestemmingsplan "TU-Noord (De Noordelijke Wippolder)" van de gemeente Delft. Het plan maakt onder meer nieuwe studentenhuisvesting en nieuwe woningbouw mogelijk. Ook worden enkele wegen aangepast. Een omwonende is bang voor verslechtering van de luchtkwaliteit als gevolg van deze veranderingen. Daarom verzoekt hij de Raad van State de goedkeuring van het bestemmingsplan te schorsen. (zaaknummer 200800791/2)

11.30 uur

Zitting over de vrijstelling die het college van burgemeester en wethouders van Apeldoorn heeft verleend voor de reconstructie van de Zutphensestraat, de Laan van Erica, de Laan van Osseveld en de kruisingen van deze wegen in Apeldoorn. Een inwoner van Apeldoorn komt tegen dit vrijstellingsbesluit in hoger beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, omdat volgens hem de gevolgen voor de luchtkwaliteit onvoldoende zijn onderzocht. De zitting gaat ook over de kapvergunning die het college heeft verleend aan de afdeling Milieu, Mobiliteit en Openbare Ruimte van de gemeente voor het kappen van bomen langs de eerdergenoemde straten. Onder meer de vereniging Wijkraad Osseveld-Woudhuis vindt dat de kapvergunning niet had mogen worden verleend voordat er duidelijkheid is over de wegreconstructie. Als die namelijk niet doorgaat, hoeft er volgens hem ook geen kapvergunning te worden verleend. (zaaknummer 200706549/1)

11.45 uur

Zitting over de vrijstelling die het college van burgemeester en wethouders van Uden heeft verleend voor het restaureren van het binnentheater en het uitbreiden van het openluchttheater van Theater Naat Piek aan de Pnemstraat in Uden. De vrijstelling ziet ook op de aanleg van parkeerplaatsen, paden, terras en groenstroken op die locatie. Een echtpaar uit Uden komt tegen het vrijstellingsbesluit in hoger beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zij vinden dat daar een mooi stukje natuur verloren gaat. Verder zijn zij bang voor verkeershinder. (zaaknummer 200706060/1)

12.00 uur

Zitting over de milieuvergunning die het college van burgemeester en wethouders van Rucphen heeft verleend aan een inwoner van die gemeente voor een varkenshouderij op het perceel Oosteindseweg in Sprundel. Onder meer een aantal omwonenden komt tegen de vergunning in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. (zaaknummer 200705183/1)

13.30 uur

Zitting over de dwangsom die het college van burgemeester en wethouders van Haaren heeft opgelegd aan een paardenfokkerij aan de Biezenmortelsestraat in Biezenmortel. Het college heeft de dwangsom opgelegd, omdat de paardenfokker in strijd met het bestemmingsplan op zijn terrein ook een honden- en kattenpension heeft. Verder worden op zijn terrein caravans gestald. Ook deze activiteiten zijn volgens het college in strijd met het bestemmingsplan. De paardenfokker komt tegen de dwangsom in hoger beroep. Eerder is hij al in het ongelijk gesteld door de rechtbank in Den Bosch. (zaaknummer 200706648/1)