Persbericht

Corporate Express' NV KW1 2008 trading update bevestigt goede voortgang uitvoering strategisch plan

AMSTERDAM - 8-4-2008

Amsterdam, 8 april 2008 - Corporate Express NV, één van 's werelds grootste leveranciers van kantoorartikelen, publiceert vandaag vóór de Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders, haar KW1 2008 trading update. De autonome omzetgroei in het eerste kwartaal bevestigt de goede voortgang van het realiseren van de strategische initiatieven, die op 1 oktober 2007 bekend zijn gemaakt.

In Noord-Amerika werd, ondanks de moeilijke economische omstandigheden, in het eerste kwartaal een autonome omzetgroei van 2% gerealiseerd. Deze stijging volgt op een terugkeer naar autonome omzetgroei in het vierde kwartaal van 2007 toen een groei van 3% werd gerapporteerd.

Europa behaalde een autonome omzetgroei van 3% in het eerste kwartaal tegenover een stijging van 5% in het vierde kwartaal 2007. Ondanks de impact op de omzet door effecten van de integratie van het distributiecentrum in Scandinavië - welke zijn opgelost - laat Europa een gezonde onderliggende autonome groei zien in haar verschillende markten.

In lijn met de opmerkingen die Corporate Express maakte in het KW4 2007 persbericht van begin februari en in de wetenschap dat de economische vooruitzichten voor 2008 onzeker zijn, laten de autonome omzetcijfers van het eerste kwartaal zien dat Corporate Express zich in een robuuste positie bevindt om het beter te doen dan de markt.

Peter Ventress, CEO van Corporate Express: "De trading update van vandaag stemt ons positief. Het toont het momentum dat wij hebben binnen onze onderneming en geeft de kracht en het potentieel van onze strategische initiatieven weer, alsmede de toewijding van onze medewerkers om onze doelen te bereiken. We hebben er vertrouwen in dat onze daden, strategische prioriteiten en sterke marktposities ons in een robuuste positie plaatsen om het beter te doen dan de markt."

Corporate Express zal een verdere update bekendmaken over de voortgang en toekomstverwachtingen van het Strategische Plan tijdens de volledige eerstekwartaalresultaten, gepland voor woensdag 7 mei.

Met als doel een verlenging van het looptijdprofiel van de kapitaalstructuur, in het bijzonder de doorlopende kredietfaciliteit, is de onderneming opnieuw gefinancierd middels een nieuwe kredietfaciliteit. Deze bestaat uit een 5-jaars doorlopende kredietfaciliteit (EUR 175 miljoen), een 5-jaars aflossende Term A faciliteit (EUR 200 miljoen) en een 6-jaars Term B faciliteit (EUR 205 miljoen). De leverage ratio start bij 4.00x en daalt geleidelijk naar 2.75x. De interest coverage ratio start bij 3.00x en stijgt geleidelijk naar 4.60x.

copyright Corporate Express 2008