Gemeente Harenkarspel


Structuurplan niet nogmaals besproken in gemeenteraad

Het Structuurplan Harenkarspel is door de gemeenteraad verworpen op 12 maart en niet verder besproken tijdens de vergadering van 27 maart.

Op verzoek van de fracties van de PvdA, VVD en Vrij Harenkarspel vond op donderdag 27 maart, 19.30 uur een spoedvergadering plaats van de gemeenteraad van Harenkarspel. Blijkens het verzoek ging het de indieners om het belang van de Wet Voorkeursrecht Gemeenten (WVG). De besluiten om die wet toe te passen zouden namelijk vervallen wanneer het structuurplan niet uiterlijk op 28 maart zou zijn vastgesteld. Tijdens de vergadering bleek dat de partijen CDA en AB89 het voorstel tot vaststelling van het Structuurplan niet op de agenda wensten. Dit onderwerp en bijbehorende WVG waren eerder aan de orde in de raadsvergadering van 11 maart 2008 en bleken te zijn verworpen. De onderwerpen zijn daarom niet opnieuw besproken.

Vrijdag 28 maart heeft gemeente Harenkarspel in de Staatscourant gepubliceerd inzake "VESTIGING VOORKEURSRECHTEN GEMEENTE HARENKARSPEL VOOR GRONDEN BEGREPEN IN HET STRUCTUURPLAN "HARENKARSPEL" De gemeenteraad van Harenkarspel heeft echter geen besluit genomen en genoemde WVG dus niet bestendigd. De rectificerende publicatie is maandag 31 maart geplaatst in de Staatscourant.

Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600