Politie Friesland

Politieberichten van dinsdag 8 april

Fryslân, 08-04-2008 o Politieberichten van maandag 7 april 07.00 uur t/m dinsdag 8 april 07.00 uur

Burgum: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de
Houtsagersstrjitte. In de nacht van zondag op maandag kwam men vermoedelijk binnen door hengelen. Uit de woning werd onder meer een fotocamera weggenomen. De 36-jarige bewoner deed aangifte.

Leeuwarden: winkelpersoneel houdt winkeldief aan
De politie heeft maandagmiddag een 37-jarige inwoner van Leeuwarden overgenomen die was aangehouden door het personeel van een winkel aan de Emmakade. Bij het verlaten van de winkel viel een blikje bier uit de jaszak van de Leeuwarder. De twee medewerkers wilden de man vervolgens enkele vragen stellen. Zover kwam het echter niet omdat de 37-jarige het op een lopen zette. Na een achtervolging kon de man worden aangehouden door het winkelpersoneel. De politie werd gewaarschuwd, waarna de verdachte werd overgedragen. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: fietser verlaat plaats na ongeval
Een agent, die op weg was naar zijn werk, heeft maandagmiddag op de Emmakade een 31-jarige fietser uit Den Haag achterhaald. De fietser had een aanrijding veroorzaakt met een 43-jarige ligfietser uit Leeuwarden.Na de aanrijding probeerde de Hagenaar er vandoor te gaan. Een agent was hier getuige van en zette direct de achtervolging in. De 31-jarige werd achterhaald en zijn gegevens werden genoteerd. Met deze gegevens kan de benadeelde de schade aan zijn ligfiets op de veroorzaker verhalen.

Nijehaske: chauffeur gewond na ruzie
De politie onderzoekt de mishandeling van een 42-jarige
vrachtwagenchauffeur uit Surhuisterveen. De man wilde tegelijk met een andere vrachtautochauffeur, een 54-jarige inwoner van Surhuisterveen, een losplaats van een bedrijf aan de Inovatielaan in rijden. Volgens de 42-jarige ontstond er een meningsverschil tussen beide chauffeurs, dat uitmondde in een ruzie. De 42-jarige raakte daarbij gewond en werd met borstklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De politie onderzoekt de juiste toedracht van dit voorval.

Sneek: eenzijdig ongeval
De politie heeft maandagmiddag assistentie verleend bij een eenzijdig ongeval op de Singel. Een 62-jarige automobilist ui Sneek was daar vermoedelijk onwel geworden en had als gevolg daarvan de macht over het stuur van zijn voertuig verloren. Hij kwam vervolgens tegen een langs de weg geparkeerde auto tot stilstand. De bestuurder werd voor onderzoek naar het ziekenhuis in zijn woonplaats overgebracht.

Drachten: diefstal auto
De politie onderzoekt de diefstal van een auto bij een garagebedrijf aan De Hemmen. Tussen zondag 12.00 uur en maandag 08.00 uur werd daar een grijze Kia Sorento weggenomen met het kenteken 38-RK-KV. De 64-jarige eigenaar uit Burgum deed aangifte.

Oosterwolde: ongeval met letsel
De politie heeft maandagmiddag hulp verleend bij een ongeval op de N381, waarbij 37-jarige automobilist uit Dokkum gewond raakte. De vrouw kwam in botsing met een 42-jarige automobilist uit Oosterwolde doordat deze haar geen voorrang verleende op de kruising met de Drie Tolhekken. Ze werd door de brandweer uit haar auto bevrijd en vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten overgebracht.

Leeuwarden: executieactie
Het Team Arrestantenzorg en Justitiële Ondersteuning heeft maandag een executieactie gehouden in Leeuwarden, waarbij circa 90 adressen werden bezocht. Tijdens deze actie zijn acht personen aangehouden en werd voor 3600,= aan boetes geïnd. Verder werd één voertuig buiten gebruik gesteld en zijn 4 vonnissen betekend.