Gemeente Goes

Vrijwilligerslegpenning uitgereikt

Dinsdag 8 april reikte burgemeester drs D.J. van der Zaag de vrijwilligerslegpenning van de gemeente Goes uit aan mevrouw Vink-Jacobs. De uitreiking vond plaats tijdens de jaarvergadering van de EHBO afdeling Goes.

Tine Vink-Jacobs is geboren op 20 maart 1935. Zij heeft zich jaren op verschillende vlakken actief ingezet voor de EHBO. Zo heeft ze een belangrijke bijdrage geleverd aan de nieuwe opleiding Eerste Hulp.

Sinds 1996 is mevrouw Vink-Jacobs lid van de EHBO afdeling in Goes. In 1974 haalde zij haar EHBO-diploma en in 1983 haar LOTUS-diploma (landelijke opleiding tot uitbeelding slachtoffers). Dit houdt in slachtoffers nabootsen en uitbeelden. Zij doet dit 6 tot 10 uur per week. Tine Vink-Jacobs zette zich onder andere in op lagere scholen maar ook bij de gemeente Goes, Huize den Berg en Agrimarkt.

Naast haar activiteiten voor de EHBO is Tine Vink-Jacobs actief geweest in diverse gemeenten. 4 jaar lang was ze secretaris van de EHBO-vereniging en organiseerde ze eerste hulp bij plotselinge behoefte aan huishoudelijke ondersteuning. Ook heeft ze een bibliotheek beheerd van een langere school en had ze daar een EHBO-post. Verder heeft mevrouw Vink-Jacobs meerdere jaren geassisteerd bij het Rutgershuis in Eindhoven.

Door langdurige ziekte is Tine Vink-Jacobs gedwongen te stoppen met het vrijwilligerswerk voor de EHBO afdeling in Goes.