Dubbele prestaties met de LinMot High Performance motor


HENGELO, 20080408 -- LinMot heeft een nieuwe High Performance lineaire servomotor ontwikkeld. Deze lineaire motor zorgt voor dubbele prestaties terwijl de motor dezelfde afmeting blijft houden als zijn standaard broertje. Een plus van 50% in piekkracht, 70% in continue kracht en 20% in snelheid leidt tot bijna een dubbele waarde van het nominale vermogen. De High Performance motor van LinMot wordt in de Benelux op de markt gebracht door de firma Groneman in Hengelo.

De High Performance motor is ontwikkeld als de P01-37x120F-HP serie. De belangrijkste reden van deze prestatievergroting is de inzet van sterkere magneten. Het materiaal waar deze magneten van gemaakt worden, is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Verder wordt dit grotere vermogen ook gerealiseerd door verbeteringen in de motorwikkeling, optimaliseringen in het magnetische circuit en een betere warmtegeleiding. Met slechts 10% aan meerkosten kan de gebruiker een bijna dubbele capaciteit aan kracht realiseren.

Door de hogere prestaties bij gelijke bouwvorm kan de capaciteit van bestaande machines probleemloos stijgen zonder dat ingrijpende mechanische constructiewijzigingen nodig zijn. Ook oudere machines zijn zo eenvoudig te upgraden. Verder kunnen zeer dynamische toepassingen binnen beperkte ruimtes gerealiseerd worden die eerder alleen met extra koeling mogelijk waren. Kortom: de high performance motor is bij uitstek geschikt voor toepassingen waar de bestaande motoren niet genoeg vermogen hebben, te heet worden of waarbij er geen ruimte is voor een grotere motor.

Lineaire servomotoren worden ingezet bij de automatisering van productieprocessen. Ze zorgen voor een snelle nauwkeurige beweging en worden vaak gebruikt voor pick en place werkzaamheden, voor het bedrukken en etiketteren van goederen en voor laboratoriumautomatisering. Ze zijn een goed alternatief voor pneumatische cilinders of ter vervanging van mechanische nokkenschijven





Groneman B.V.