Vincent Pontare naar Nederland


AMSTERDAM, 20080408 -- Zijn eerste poging om Nederland te veroveren is het ongelooflijk pakkende popnummer ` Miss Blue' , waarmee Vincent recent een top tien hit in de Zweedse single charts heeft behaald, waar hij drie maanden stand heeft gehouden.

Hij werd geboren en getogen in het landelijke Noorden van Zweden, maar Vincent Pontare heeft al snel door dat hij zijn eigen regio de rug moet toekeren om zijn grote muzikale passie te kunnen volgen. Op zijn achtste verjaardag krijgt hij zijn eerste gitaar, waarmee hij zijn grote idolen Guns'n'Roses, The Police, Bob Marley en de Beach Boys naspeelt. Hoe ouder hij wordt hoe meer hij zijn passie voor Hiphop ontwikkeld. Hij realiseert al snel dat de mogelijkheden om het Noord Zweedse dorp muzikaal te veroveren gering zijn. Na een muziekstudie in Örnsköldsvik vertrekt Vincent met zijn hebben en houwen naar Stockholm. In de lokale underground scene bouwt de getalenteerde tiener in een korte tijd een top reputatie op. Al snel start hij met de opleiding muziekproductie op de Hogeschool van muziek `Memus'.

In de maanden hierna neemt het aantal aanhangers van de rapper, zanger en producer alleen maar toe. In November 2007 kwam het debuutalbum van Vincent ` Lucky Thirteen' uit in Zweden. Muzikaal heeft zijn eerste release weinig te maken met zijn ` hiphop roots' . Vandaag de dag zijn kwaliteit popsongs met markante hooklines het handelsmerk van de jonge Zweed, die zijn muziek zelf beschrijft als `Pop en Dub'

De videoclip van Miss Blue is geboren in Los Angeles, met de samenwerking van het Deense supermodel Anine Bing. In zijn thuisland is de single ` Miss Blue' al zijn derde release van zijn debuutalbum ` Lucky Thirteen' welke meerdere malen voor de Zweedse Grammi is genomineerd. Naast Miss Blue zijn de nummers ` Paradise' en ` Do not hate on me' (ook een top tien hit in Zweden) in Zweden als single uitgekomen. Ondertussen heeft het album ` Lucky Thirteen' in Zweden de goudgrens overschreden.

Zijn hittalent komt ook andere artiesten ten goede. Zo heeft Vincent voor de zangeres Amanda Jensen de nummer 1 hit ` Do You Love Me' geschreven. Een popnummer met ` retro-sixties pop flair' en ` crispy beats'. Ook het vervolgnummer `If Only You' van Danny feat. Therese Granquist komt van zijn hand. Kortom: deze man weet hoe je hits maakt.

Voor meer Vincent:
www.myspace.com/vincentcd

vincentpontare.hyves.nl

www.vincentcd.com





MBizzz BV