KNMG

KNMG District Groningen organiseert o-p dinsdag 8 april 2008 het Minisymposium
Dokter in de WIA, dan verkoop je toch je woning!

Heeft u er ooit bij stilgestaan dat uw inkomen bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid zou kunnen terugvallen tot bijstandsniveau? Of bij volledige arbeidsongeschiktheid tot maximaal 34.000 euro per jaar? Over het algemeen denkt men te weinig of zelfs helemaal niet na over de gevolgen die de WIA (de wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen) kan hebben. Onvoldoende is men zich bewust van het feit, dat de overgang van WAO- naar WIA-wetgeving grote gevolgen heeft voor iedereen. Vooral voor ambtenaren of artsen in dienstverband met een inkomen vanaf 2x modaal kan de terugval dramatisch zijn. Dan is zelfs verkoop van de woning op den duur niet voldoende. Dit symposium heeft tot doel om u meer inzicht te geven in de WIA, de rechten, de plichten en de financiële gevolgen, vooral voor de hogere inkomens. We staan stil bij het belang van blijven werken bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid. We staan stil bij het soort patiënten dat 'in de WIA zit'. Het is belangrijk om te beseffen dat dit alles ook van toepassing is op artsen in dienstverband, zoals velen onder u. Wij hopen dat u zich na afloop van dit symposium niet alleen afvraagt hoe 'het' bij u is geregeld, maar ook dat u uw patiënten beter kunt adviseren en terzijde kunt staan. Tenzij u natuurlijk verkoop van de woning een reële optie vindt.... Kortom een belangrijk onderwerp, ook voor u persoonlijk, dat deze avond uitvoerig door deskundigen zal worden besproken.

Programma

18:00 Ontvangst en inschrijving met broodjes

19:00 Opening en toets
Walewijn Winkel, verzekeringsarts, UWV

19:20 WIA vanuit medisch perspectief
Will Stiekema, regio-stafarts, UWV Noord

19:40 Welke mensen zijn er in de WIA gekomen, welke klachten, trends Henny Mulders, senior kennisadviseur, UWV

20:00 Pauze

20:30 WIA vanuit arbeidskundig perspectief
Cor Touw, staf-arbeidsdeskundige, UWV

20.:50 De WIA en het nut van bijverzekeren.
Willem de Boer, Salesmanager, Movir

21:20 Bespreken toets en afsluiting
Walewijn Winkel

Borrel

Organisatie
De KNMG district Groningen in samenwerking met het Wenckebach Instituut.

Doelgroepen
Leden van de KNMG, district Groningen, Drenthe en Friesland.

Plaats
Het minisymposium vindt plaats in de Rode Zaal van het Universitair Medisch Centrum Groningen (intern UMCG-adres: Winkelstraat 1, 2e etage). De ontvangst is in de Ronde Zaal (intern UMCG-adres: Winkelstraat 1, 1e etage).

Kosten
Deelnamekosten aan het minisymposium bedragen ¤ 50, per persoon inclusief de kosten voor koffie, thee, broodjes en borrel. Leden van de KNMG betalen ¤ 25,-.

Parkeren
U kunt, indien u gebruik maakt van de auto, toegang krijgen tot de parkeergarage 'Noord' bereikbaar via de Antonius Deusinglaan (betaald parkeren) of u kunt de auto parkeren op het Bodenterrein (gratis parkeren). Van daaruit kunt u de bewegwijzering volgen naar de Winkelstraat. Indien u gebruik maakt van het openbaar vervoer dan kunt u vanaf het Centraal Station naar het UMCG buslijn 8 nemen of de taxi.

Inschrijving
U kunt zich tot 25 maart 2008 online inschrijven via www.wenckebachinstituut.nl of door de ingesloten kaart aan ons te retourneren en ons te machtigen het inschrijfgeld van uw rekeningnummer af te schrijven. Het inschrijfgeld wordt in de week van 25 maart 2008 van uw rekening afgeschreven. U ontvangt een bevestiging van inschrijving. Annulering van uw inschrijving is mogelijk tot 25 maart 2008. In dat geval worden administratiekosten (¤ 7,50) van uw rekening afgeschreven. Bij annulering na deze datum is geen restitutie mogelijk. Bij verhindering kan een vervanger uw plaats innemen.

Certificaat
U ontvangt na afloop een nascholingscertificaat.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Wenckebach Instituut, Postacademisch onderwijs, Hanzeplein 1, Postbus 30.001, 9700 RB Groningen, telefoon 050-3613558, e-mail paog@wenckebach.umcg.nl, http://www.wenckebachinstituut.nl

Accreditatie van het programma is aangevraagd bij het ABMS, het college van Accreditering Huisartsen en het AbSg.