Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
8 april 2008

Activiteitenprogramma Go China! Groninger Museum
Oriënt Tales concert

Het Groninger Museum organiseert rondom de tentoonstelling Go China! Assen - Groningen een veelzijdig activiteitenprogramma voor jong en oud. Op vrijdagavond 11 april is de eerste activiteit, het Oriënt Tales concert.
En op 18 april speelt het Blue Lotus Shanghai Jazz Ensemble.

Oriënt Tales concert
Orient Tales brengt een spectaculair concert onder leiding van componist Jan Meiborg met een verrassende muzikale mix van Oosterse muziekculturen, vermengd met muziek uit het Westen. Er wordt gespeeld met Chinese musici die 'meester zijn' in het bespelen van zeer oude instrumenten zoals de sheng (Chinese harp), gu-zheng (mondorgel) en de ehru (Chinese fluit). Het Oriënt Tales Ensemble brengt geen pure vertolkingen van oude Chinese traditionals maar eigentijdse arrangementen. De verrichtingen op het podium zijn te volgen op projectieschermen net als een filmcollage van beelden uit China in combinatie met beelden uit de tentoonstellingen.

Muziek
Oriënt Tales concert
Datum: vrijdag 11 april, 20.00 uur
Herhaling: 16 mei 2008 in het Drents Museum in Assen

Blue Lotus Shanghai Jazz Ensemble
Een unieke combinatie van zwoele (Chinese) jazz uit de 30er en 40er jaren, gespeeld door een zeven koppige formatie met Chinese Zangers. Naast de Westerse bezetting met onder meer vleugel, drums en contrabas wordt gespeeld op traditionele Chinese instrumenten (pipa en ehru). Er wordt gezongen in het Cantonees, Manderijn en Europese talen. Het zijn bekende 'standards' en moderne nummers in een verrassend Chinees arrangement.

Muziek
Blue Lotus Shanghai Jazz Ensemble concert
Datum: vrijdag 18 april, 20.00 uur

Het Groninger Museum is iedere vrijdag tot 22.00 uur geopend. Deze vrijdagavonden worden gesponsord door RWE.

Kaartverkoop
Kaarten zijn verkrijgbaar via het Groninger Museum tenzij anders vermeld. Kaartverkoop vindt plaats aan de kassa in de entreehal van het Groninger Museum. Bij de prijs voor de activiteit is de entree voor het museum niet inbegrepen, tenzij anders vermeld. De openingstijden van de kassa zijn gelijk aan die van het Groninger Museum, de kassa sluit echter een kwartier voor sluitingstijd van het museum. Museumkaarten en andere kortingskaarten zijn niet van toepassing op kaarten voor activiteiten. Restitutie is niet mogelijk.
Voor de culturele activiteiten geldt vol is vol.

Reserveren & informatie
Telefonisch kaarten reserveren is mogelijk. Gereserveerde kaarten kunnen tot een half uur voor aanvang van de activiteit worden afgehaald; daarna vervalt de reservering. Voor reserveringen en meer informatie kunt u contact opnemen met het Boekingsbureau bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur via telefoonnummer 050 3666555, of e-mailen via boekingen@groningermuseum.nl. Ook kunt u het internet-reserveringsformulier gebruiken onder aan de pagina van de door u gekozen activititeit. Uw formulier wordt tijdens kantooruren verwerkt. U kunt voor de activiteiten op zondagmiddag tot vrijdagmiddag 16.00 uur reserveren. Het Groninger Museum is geopend van dinsdag tot en met zondag en op feestdagen van 10.00- 17.00. Op vrijdag geopend tot 22.00. Gesloten op maandag. Aanvullende informatie: www.groningermuseum.nl

Fotobijschrift:
Album cover Orient Tales

Noot aan de redactie: