Ingezonden persbericht


Maximaal genieten van beeld en geluid

Samsung innovaties prikkelen alle zintuigen in de living

Delft, 8 april 2008 ­ Samsung Electronics heeft een kristalheldere kijk op het leven in de huiskamer. Samsung opent in de living een wereld waarin alles en iedereen met elkaar in verbinding staat. Een wereld waarin rijke content en aantrekkelijk design geen grenzen meer kent. Een wereld die het leven gemakkelijk maakt. Een wereld waarin je maximaal kunt genieten van beeld en geluid.

Samsung Crystal Design 6-serie: creativiteit in TV-design en technologie Met de introductie van de HDTV's uit de Crystal Design 6-serie herdefinieert Samsung de rol van de televisie in huis. Het ontwerp van de TV's laat zien dat fashion, kunst en de voorkeur van vrouwen het design van televisies steeds meer inspireren. Samsung heeft als eerste een productietechniek voor kleinere AV-apparatuur en luxe auto-interieurs toegepast om een TV te ontwikkelen die het traditionele zwarte design achter zich laat. Voor het nieuwe design is een vleugje amber toegevoegd aan de doorzichtige TV-omlijsting, waardoor een glansachtige finish ontstaat.

Meer dan ooit krijgen Samsung HDTV's status van een multimedia centerpiece in huis. De integratie van geavanceerde netwerkmogelijkheden en HD-connectiviteit maken dit mogelijk. Via de vier Simplay HDMI 1.3 poorten kan een scala aan apparatuur worden aangesloten, variërend van Home Theater Systeem, Blu-ray Disc speler tot camcorder. De Full HDTV's (1080p) uit de 6-serie hebben een contrastratio van 50.000:1 en een glasheldere en haarscherpe beeldkwaliteit. De TV maakt gebruik van high-speed vloeibare kristallen voor de snelste responstijd in zijn klasse. De responstijd van 4 ms in combinatie met de Auto Motion Plus 120Hz(TM)anti-beeldvervagingstechnologie gaat vervaging en trillingen tegen. Zelfs games en de meest spectaculaire actiescènes verschijnen hierdoor haarscherp in beeld. Daarnaast beschikt deze HDTV over de baanbrekende Super Clear Panel-technologie. Kleuren zijn levensecht. Zwart is ook echt zwart. De Samsung LE40A656T, LE46A656T en LE52A656T zijn verkrijgbaar vanaf eind april voor verkoopadviesprijzen van respectievelijk ¤ 1.699,-, ¤ 2.199,- en ¤ '¬ 3.299,- inclusief BTW.

PS50A550P: de nieuwe standaard in plasmatelevisies De Full HD (1080p) 5-serie van Samsung is een nieuwe standaard in plasmatelevisies. Voor deze TV heeft Samsung technologieën toegepast die super beeld en geluid garanderen. Razendsnelle sequenties in films worden glashelder en haarscherp weergegeven. Voor een perfect beeld is deze TV uitgerust met een Single Scan Systeem. Met drie HDMI 1.3-aansluitingen en twee USB 2.0-poorten zijn tal van apparaten zonder tussenkomst van een pc aan te sluiten. De Samsung PS50A550P is verkrijgbaar vanaf mei voor een verkoopadviesprijs van ¤ 1.999,- inclusief BTW.

BD-P1500 Blu-ray Disc-speler: maximaal genieten van beeld en geluid Samsung introduceert met de Full HD Blu-ray Disc-speler BD-1500 een onmisbaar device voor iedereen die het maximale uit zijn HDTV wil halen. De beelden van de Blu-ray Disc worden 5x scherper weergegeven dan bij dvd. Het geluid is kristalhelder. De BD-1500 speelt Blu-ray Discs, dvd's en cd's af en waardeert dvd's op naar 720p, 1080i en 1080p resoluties. Via een HDMI 1.3-poort met CEC is de BD-P1500 gemakkelijk te verbinden aan andere digitale apparaten. Met zijn ingebouwde Ethernetverbinding hebben gebruikers toegang tot BD Profile 1.1 interactiviteit. Ze kunnen in één klik de laatste firmware upgrades downloaden. Echte audiofreaks koesteren de BD-1500, omdat het apparaat veel verder gaat dan standaard Dolby Digital. Met Dolby Digital Plus audioweergave inclusief 7.1 PCM, Dolby TrueHD, DTS-HD High Resolution, Master Audio en Bitstream audio output via HDMI, is TV-kijken en gamen een grote sensatie. De Samsung BD-P1500 is verkrijgbaar vanaf juni voor een verkoopadviesprijs van ¤ 349,- inclusief BTW.

HT-A100 Home Theater System: puur geluid is in vorm Gebruiksvriendelijkheid en een exceptioneel design bepalen de prestaties van de Samsung HT-A100. De HT-A100 is verkrijgbaar in Crystal Design (amber), in zwart en in een wit model. De HT-A100 Crystal Design sluit hiermee aan op het ontwerp van de LCD Crystal Design 6-serie. Samsung heeft de Bluetooth 2.1-technologie geïntegreerd in de HT-A100. Hierdoor kan zelfs het geluid van mp3-spelers en mobiele telefoons met Bluetooth via de draadloze speakers doorgegeven worden. Hierbij beschikt het Home Theater Systeem over 1080p upconversion, zodat geluid en beeld altijd opgewaardeerd kan worden naar het hoogst haalbare niveau.

Via een HDMI 1.3 poort met CEC voor een uitgebreide kleurweergave en bedieningsgemak, zijn tal van digitale apparaten aan te sluiten. Via de USB-poort kun je DivX-, mp3-, WMA- en JPEG-bestanden gemakkelijk zien en horen zonder gebruik te maken van een PC. Aan je TV en afstandsbediening heb je genoeg. Met de vloeiende contouren ziet het hoogglans Samsung Home Theater Systeem er net zo goed uit als hij klinkt. De HT-A100 past in ieder interieur en sluit naadloos aan op Samsung HDTV's en Blu-ray Disc-spelers. De Samsung HT-A100 is verkrijgbaar vanaf mei voor een verkoopadviesprijs van ¤ 399,- inclusief BTW.

()

Samsung Electronics
Onder het motto 'The future is not to be predicted, but to be created' is Samsung Electronics uitgegroeid tot marktleider op vele gebieden. Variërend van monitoren en LCD-TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Samsung is een van de snelst groeiende merken ter wereld van de afgelopen vijf jaar. Op dit moment staat Samsung op de 21ste positie van de ranglijst van de meest waardevolle merken in de Interbrand Global Brands top 100. Wereldwijd zijn bij Samsung 150.000 werknemers actief in 134 vestigingen in 62 landen. In 2007 behaalde Samsung Electronics wereldwijd een totale omzet van US$ 103,4 miljard. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux. Samsung scoort niet alleen in marktaandelen sterk. Jaarlijks besteedt Samsung bijna 10% van haar omzet aan R&D. Met vijf designcentra over de hele wereld laat Samsung zien dat innovatie om meer dan technologie draait. Samsung laat zich inspireren door de lifestyles van consumenten. De internationale waardering voor de vernieuwende producten is groot. In 2007 won Samsung 26 IF product design awards en 22 Red dot design awards. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900 Samsung (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.nl bezoeken.



Ingezonden persbericht