Ingezonden persbericht


17.03.2008

Comfortabel stappen zonder krukken!

GROTERE POSTOPERATIEVE VRIJHEID DANKZIJ BUNION BOOT VAN BLEDSOE.

Een hallux valgus operatie en dan vooral de postoperatieve periode is een pijnlijke zaak. Ook de verminderde mobiliteit door het gipsverband, de barokschoen en het gebruik van krukken, speelt heel wat patiënten parten. Ortho-Medico stelt een revolutionair orthopedisch alternatief voor, de Bunion Boot van fabrikant Bledsoe.

Grote teen gefixeerd, patiënt mobiel.

Heel wat dames kunnen ervan meespreken, de grote teen die als gevolg van het veelvuldig en jarenlang dragen van nauwe schoenen naar binnen wordt geduwd. Op termijn kan deze vergroeiing problematisch en pijnlijk worden. Bij een hallux valgus operatie wordt de teen weer recht gezet door het wegnemen van een stukje bot. De verminderde mobiliteit, het landurig gebruik van krukken en de barokschoen maken van de revalidatie vaak een echte beproeving én kunnen tot overbelasting van het gezonde been leiden.

Niet zo met de Bunion Boot, die dankzij zijn unieke design de grote teen perfect in positie houdt. Het pneumatische voorvoetpad van de orthopedische 'laars' op de wreef kan worden opgeblazen. Door de extra druk die zo ontstaat, wordt zwelling en vorming van oedeem voorkomen, vermindert de pijn en versnelt de genezing.

Het zoolprofiel heeft een uniek 'rocker' design met een hielstuk, een vlak middenstuk en een hellend stuk vooraan waardoor de voet mooi kan afrollen en de 3 fasen van het natuurlijke looppatroon perfect worden ondersteund. De 'automolding' foam binnenzool neemt door de uitgeoefende druk de vorm van de voet aan zodat die mooi op zijn plaats blijft. De grote teen wordt daarbij in een soort lus gelegd voor extra fixatie.