Gemeente Lochem


Kindercentrum Laren in Lochem komt er

De gemeente, Spectrum Wonen, De Garve en de Braninkschool zijn het eens over de bouw van het Kindercentrum Laren. Het is de bedoeling dat het begin 2010 klaar is. In het gebouw komt kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk, een speel-o-theek, een schoollokaal en zorg. Het gebouw komt op de Verwoldseweg in Laren, aan de Noordzijde van de Braninkhal. Wethouder Kreeft: "Ik ben blij dat de kogel nu door de kerk is. Het is een prachtig resultaat waar wij met zijn allen trots op mogen zijn. Spectrum Wonen kan nu aan de slag met het maken van het bouwplan".

De gemeente laat de ontwikkeling en de bouw van het kindercentrum over aan Spectrum Wonen. De Garve wordt de hoofdhuurder van het nieuwe gebouw. De partijen hebben de gemaakte afspraken op 4 april 2008 ondertekend. Het gaat om afspraken over de ligging en inpassing van het gebouw, het programma van eisen, de verhuurvorm, de herinrichting van de openbare ruimte en het bestemmingsplan. Als het bouwplan klaar is komt er ook een plan voor de herinrichting van de openbare ruimte.

De bewoners in de buurt hebben aangegeven dat zij bij de plannen betrokken willen worden. Zij staan positief tegenover het initiatief. Zij vragen wel aandacht voor mogelijke geluidsoverlast, parkeren, verkeersveiligheid en een goede inpassing van het gebouw. De Garve is verheugd dat partijen elkaar hebben weten te vinden op de voorzieningen die in het kindercentrum worden ondergebracht. Zij ziet het als een uitdaging om straks in het nieuwe gebouw de kinderdagopvang, de buitenschoolse opvang en het peuterspeelzaalwerk zo goed mogelijk vorm te geven. Spectrum Wonen vindt dit een goed voorbeeld van investeren in de samenleving. De organisatie levert ook een belangrijke financiële bijdrage aan de realisatie van het kindercentrum als "maatschappelijk vastgoed". De Braninkschool groeit en heeft ruimtetekort. Het nieuwe kindercentrum voorziet in de toekomst in een nieuw lokaal als tijdelijke huisvesting voor de 12e groep. De Werkgroep Behoud Kindercentrum is heel tevreden met het resultaat. De werkgroep heeft een belangrijke rol gespeeld door positief mee te denken vanuit de belangen van de Larense gemeenschap.