Evangelische Omroep

Twee EO-Netwerk documentaires genomineerd voor 'De Tegel 2007' Netwerk, iedere werkdag om 20.25 uur op Nederland 2

Onder de genomineerden voor 'De Tegel 2007' zijn twee documentaires van de EO, van journalist Geert-Jan Lassche, geassisteerd door Eliza Bergman. Het gaat om de Netwerk-documentaires 'Adoptieschandaal' en 'Achter de schermen bij de Intensive Care'.

De eindjury van 'De Tegel 2007' boog zich onder aanvoering van voorzitter Hans van Beers over de journalistieke producties en talenten die door de vier vakjury's zijn geselecteerd uit 288 inzendingen. Voor de finale zijn in totaal twintig producties en twee talenten genomineerd. Zij dingen binnen hun categorie mee naar de hoogste waardering voor de beste journalistiek in 2007.

Hoge kwaliteit
Vergeleken met de eerste editie van 'De Tegel' is niet alleen het aantal inzendingen sterk toegenomen maar is volgens de juryleden de kwaliteit in sommige categorieën beduidend beter.
Alle genomineerde inzendingen zijn te bekijken dan wel te beluisteren op www.detegel.info onder 'bekijk hier nominaties De Tegel 2007'.

Prijsuitreiking
De winnaars van 'De Tegel 2007' worden bekend gemaakt op dinsdagavond 20 mei a.s. tijdens het Feest voor de Journalistiek in Muziekgebouw aan 't IJ te Amsterdam.

Noot voor redactie,