Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 8 april 2008

Minke Schoon: 053-4555588

Man met inbrekerswerktuigen aangehouden

Almelo

Een 25-jarige man uit Almelo werd in de nacht van zondag 6 op maandag 7 april aangehouden, omdat hij in het bezit bleek te zijn van inbrekerswerktuigen. De man werd aangetroffen op een bouwterrein aan de Robbenhaarsweg in zijn woonplaats.

Op zondag 7 april werd omstreeks 23.35 uur gemeld dat een busje op een bouwterrein aan de Robbenhaarsweg reed. Gezien het ongebruikelijke tijdstip gingen agenten snel ter plaatse. Op het bouwterrein zagen zij inderdaad een busje rijden, waarvan de bestuurder op de Goudriaanlaan aan de kant werd gezet. In het laadruim van het busje werden enkele gereedschappen aangetroffen, die als inbrekerswerktuigen te hanteren zijn. Bij nader onderzoek op het bouwterrein werd in de nabijheid van het busje een aanhangwagen aangetroffen met daarop enkele cementkuipen vol met steigermateriaal. De bestuurder van het busje, een 25-jarige Almeloër, werd aangehouden op verdenking van het voorhanden hebben van inbrekerswerktuigen. De man werd overgebracht naar het politiebureau en is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Uit onderzoek bleek dat één van de aangetroffen gereedschappen van diefstal afkomstig was. Het werktuig werd op dinsdag 9 januari 2007 weggenomen uit een auto die geparkeerd stond aan de Oosteres in Almelo. Een 53-jarige Rijssenaar deed destijds aangifte van diefstal.

Na contact met het bouwbedrijf dat op het terrein aan de Robbenhaarsweg werkt, bleek dat de aangetroffen aanhangwagen met steigermateriaal niet op het terrein thuis hoorde. De herkomst van de aanhanger, een klein, één-assig model met een lichtblauw frame en donkerbruine bak, is door het ontbreken van een kenteken en framenummer tot op heden nog niet achterhaald. De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk meer weten over de herkomst van deze aanhanger. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Almelo, telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-043352 / 08-043327)

Man met openstaande vonnissen aangehouden

Enschede

Een 33-jarige man uit Hengelo werd maandag 7 april aangehouden, omdat hij nog een fiks aantal openstaande vonnissen had. Na onderzoek bleek dat de man eveneens verdacht wordt van mishandeling van een taxichauffeur en een diefstal van een autoradio in 2006.

Op maandag 7 april werd een 33-jarige man uit Hengelo aangehouden, omdat hij nog 282 dagen hechtenis tegoed had. De man bleek bovendien nog openstaande boetes met een gezamenlijke waarde van ruim 420 euro te hebben. De man werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij werd ingesloten.

Uit nader onderzoek bleek dat de man nog gezocht werd in verband met enkele politiezaken. Hij wordt er van verdacht op 1 oktober 2006 een taxichauffeur te hebben mishandeld en diens auto te hebben vernield op de Bruggertstraat in Enschede. Aanleiding voor deze mishandeling zou zijn, dat de taxichauffeur de 33-jarige niet naar huis wilde brengen, omdat hij onvoldoende geld bij zich had. De 33-jarige is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (06-125533)

Notoire winkeldief op heterdaad betrapt

Enschede

Een 37-jarige man uit Enschede werd maandag 7 april aangehouden op verdenking van winkeldiefstal uit winkels aan de Zuiderhagen en het Van Loenshof in Enschede.

Op maandag 7 april werd omstreeks 16.20 uur gemeld dat bij een winkel aan de Zuiderhagen een winkeldiefstal was gepleegd. Terwijl een man de alarmpoortjes was gepasseerd, was het diefstalalarm afgegaan. Personeel van de winkel ging de man achterna, die wegrende in de richting van de Deurningerstraat.

Agenten gingen ter plaatse en werden op de Deurningerstraat aangesproken door een getuige, die wees op een man en vertelde dat hij had gezien dat deze man was weggerend uit de winkel aan de Zuiderhagen. De getuige had ook gezien hoe de man een tas van een supermarkt had weggegooid in een container.

De agenten hielden de man, een 37-jarige Enschedeër, aan en brachten hem over naar het politiebureau. Bij de verdachte werden geen goederen uit de winkel aan de Zuiderhagen aangetroffen, maar uit nader onderzoek bleek wel dat de genoemde tas, met daarin boodschappen, was weggenomen bij een supermarkt aan het Van Loenshof in Enschede. Een 21-jarige medewerker van de zaak deed aangifte van diefstal door de 37-jarige. Omdat de 37-jarige veelpleger is, is hij voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (08-043723)

Viertal personen aangehouden wegens poging tot diefstal

Losser

Bij een bouwterrein aan de Nitertweg in Losser werd in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 april getracht metaal weg te nemen. De politie trof bij het bouwterrein een viertal Enschedeërs, variërend in leeftijd tussen 20 en 40 jaar aan. Het viertal werd aangehouden op verdenking van poging tot diefstal.

Op maandag 7 april werd omstreeks 23.40 uur gemeld dat er een vrachtwagen vastzat nabij een bouwterrein aan de Nitertweg in Losser. Ter plaatse troffen agenten inderdaad een vastzittende vrachtwagen en een viertal Enschedeërs, variërend in leeftijd tussen 20 en 40 jaar aan. Omdat in de nabijheid van het viertal gereedschappen werden aangetroffen werden, die als inbrekerswerktuigen aangewend zouden kunnen worden, werden de vier mannen aangehouden op verdenking van poging tot diefstal vanaf het bouwterrein en het voorhanden hebben van inbrekerswerktuigen.

Het viertal werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Nader onderzoek op het bouwterrein wees uit dat de hekwerken van het terrein geforceerd waren. Op het terrein waren zinken goten versleept en in stukken geknipt. Tevens werd op het terrein gereedschap aangetroffen dat niet van het aldaar werkende bouwbedrijf was. Een 27-jarige medewerker van het bouwbedrijf deed namens de firma aangifte van poging tot diefstal.

Het viertal is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (08-043885)

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

Enschede

Het rijbewijs van een 35-jarige man uit Enschede werd in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 april ingevorderd, omdat de man onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde op de Bekspringhoek in zijn woonplaats.

Op dinsdag 8 april zagen agenten omstreeks 03.30 uur een automobilist met hoge snelheid rijden over de Usselerrondweg in Enschede. De agenten zagen dat de man de Beekwoudehoek in reed en vervolgens zijn auto parkeerde aan de Bekspringhoek. De agenten spraken de man, een 35-jarige Enschedeër, aan en wilden hem aan een verkeerscontrole onderwerpen. De man moest blazen, waarbij een alcoholpromillage van 1,78 promille werd geconstateerd. Het rijbewijs van de 35-jarige werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-043902)

Brandweer bevrijdt man uit auto na aanrijding

Almelo

Een 58-jarige man uit Almelo raakte maandag 7 april gewond, toen hij met zijn auto op de Aalderinkssingel in zijn woonplaats tegen een schrikhek reed. De brandweer moest de 58-jarige uit zijn voertuig bevrijden.

Op maandag 7 april werd omstreeks 07.00 uur gemeld dat er een eenzijdig ongeval had plaatsgevonden op de Aalderinkssingel in Almelo. Ter plaatse bleek een 58-jarige Almeloër met zijn auto tegen een schrikhek te zijn gereden. De man is vermoedelijk, door nog onbekende oorzaak, de macht over het stuur verloren.

De brandweer moest de auto van de 58-jarige openknippen om de man uit het voertuig te kunnen bevrijden. De 58-jarige werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. (08-043369)

Tweetal aanrijdingen op A1

Enter

Op de A1 nabij Enter hebben maandagavond 7 april kort na elkaar een tweetal aanrijdingen plaatsgevonden.

Op maandag 7 april werd omstreeks 21.25 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de A1 nabij Enter. Ter plaatse bleek een 29-jarige automobilist uit Hengelo in aanrijding te zijn gekomen met een vrachtwagen, die bestuurd werd door een 42-jarige man uit Krupitsa (Wit Rusland). Uit de verklaring van de 29-jarige bleek dat hij de vrachtwagen, die met geringe snelheid over de autobaan reed, wilde inhalen. Bij de manoeuvre overstuurde de 29-jarige, waardoor hij in aanrijding kwam met een achterwiel van de vrachtwagen. De auto van de 29-jarige raakte zwaar beschadigd en moest worden afgesleept. De vrachtwagenchauffeur kon na de afhandeling van de aanrijding zijn weg vervolgen.

Naar aanleiding van de genoemde aanrijding stagneerde het verkeer op de A1 in de richting van Deventer. Een 50-jarige automobilist uit Nieuwegein kon nog tijdig remmen voor de file die voor hem ontstond. Een achteropkomende, 38-jarige automobilist uit Amsterdam zag echter te laat dat voor hem geremd werd en reed de 50-jarige van achteren aan. Bij de aanrijding raakte de 38-jarige gewond. Hij werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. (08-043855)

Fietser gewond bij aanrijding

Oldenzaal

Een 16-jarige jongen uit Oldenzaal raakte maandag 7 april gewond, toen hij op zijn fiets werd aangereden door een 66-jarige automobilist uit Denekamp. Het ongeval vond plaats op de kruising van de Hengelosestraat en de Oude Postweg in Deurningen.

Op maandag 7april werd omstreeks 09.00 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de kruising van de Hengelosestraat en de Oude Postweg in Deurningen. Ter plaatse bleek een 16-jarige fietser uit Oldenzaal in aanrijding te zijn gekomen met een 66-jarige automobilist uit Denekamp. Uit verklaringen bleek dat de 16-jarige met zijn fiets de Hengelosestraat had willen oversteken, in de richting van de Oude Postweg. Bij het oversteken verleende de 16-jarige geen voorrang aan de 66-jarige automobilist, die voor hem van links kwam. Een aanrijding was het gevolg.

Bij de aanrijding raakte de 16-jarige gewond. Hij werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. (08-043411)

Politie zoekt getuigen vernieling fietsen

Haaksbergen

Bij een bushalte aan de Hengelosestraat in Haaksbergen werden in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 april een vijftal fietsen vernield. De politie is op zoek naar de eigenaren van de vernielde fietsen en wil tevens graag in contact komen met getuigen.

Op zondagochtend 6 april werd gemeld dat bij een bushalte aan de Hengelosestraat in Haaksbergen fietsen vernield waren. Agenten kwamen omstreeks 12.00 uur ter plaatse en troffen een vijftal volledig vernielde fietsen aan. Vermoedelijk zijn de aangetroffen fietsen in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 april vernield door jeugd die terugkeerde van het uitgaan.

De politie verzoekt de eigenaren van de vernielde fietsen om zich op het politiebureau in Haaksbergen te vervoegen en aangifte te doen van vernieling. Daarnaast wil de politie graag in contact komen met mensen die in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 april mogelijk getuige zijn geweest van de gepleegde vernielingen. Ook zij worden verzocht zich te melden op het bureau, of telefonisch contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Haaksbergen, bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-043136)


---- --