Ingezonden persbericht


Persbericht

Eerste kwartaal doe-het-zelf concept beetjehulp.nl succes
- hogere opbrengst en snellere verkoop van huizen -

Heerenveen, 8 april 2008 - Cijfers over de eerste drie maanden van dit jaar laten zien dat het nieuwe doe-het-zelf concept beetjehulp.nl een succes is voor huisbezitters. Huizen staan via beetjehulp.nl gemiddeld korter te koop en leveren in verhouding tot andere (internet)makelaars meer op. Daarnaast zijn verkopers zeer te spreken over de persoonlijke aandacht van de beetjehulp makelaar.

Uit vergelijkingen met cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) blijkt dat het nieuwe doe-het-zelf concept een succes is voor huizenverkopers. In vergelijking met andere makelaars worden huizen via beetjehulp.nl sneller verkocht. De gemiddelde looptijd bij beetjehulp.nl is 40 dagen, terwijl dit gemiddeld bij NVM-makelaars 87 dagen is en bij internetmakelaars 123 dagen. Daarnaast is het verschil tussen de vraag- en verkoopprijs beduidend kleiner dan gemiddeld. Een huiseigenaar verkoopt zijn huis bij beetjehulp.nl gemiddeld 0,7 procent onder de vraagprijs, bij de gemiddelde NVM-makelaar en internetmakelaar is dit verschil een stuk groter, respectievelijk 3,2 procent en 3,3 procent. Huizenverkopers houden met beetjehulp.nl dus meer geld over.

"De grote kracht van beetjehulp.nl ligt in de perfecte mix tussen doe-het-zelf verkoop en de ondersteuning van een lokale NVM-makelaar ," zegt Gert van Dorsten, makelaar bij beetjehulp.nl.

Persoonlijk contact
Navraag onder de klanten van beetjehulp.nl wijst uit dat 91 procent tevreden tot zeer tevreden is over de mix tussen doe-het-zelf verkoop en de ondersteuning van een lokale NVM-makelaar. Volgens de ondervraagden zijn de snelle opvolging, service en knowhow van de makelaar zeer waardevol. 79 procent geeft aan het persoonlijke contact met de makelaar het grootste pluspunt te vinden.

Huiseigenaren kunnen zich aanmelden op www.beetjehulp.nl. De dienst is in heel Nederland beschikbaar met ondersteuning van 150 aangesloten NVM-makelaars.


- einde -

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Pride PR
Jessica van Rijswick
Telefoon 071 568 00 28
jessica@pridepr.nl

Rotero groep
Athur Matien
Telefoon 0513 64 14 66
arthur@roterogroep.nl

Over beetjehulp.nl
Beetjehulp.nl is in januari 2008 geïntroduceerd als reactie op de veranderingen op de huizenmarkt. Beetjehulp.nl is een doe-het-zelf concept waarbij huisbezitters zelf de touwtjes in handen houden maar op essentiële punten kunnen terugvallen op de expertise van een lokale makelaar. De dienst is in heel Nederland beschikbaar met ondersteuning van 150 aangesloten NVM-makelaars. Beetjehulp.nl is een initiatief van Rotero groep en aangesloten bij de NVM. Voor meer informatie bezoek de website www.beetjehulp.nl