Ingezonden persbericht


Persbericht

Megakunstwerk langs de A9
We Create Art: Kunst voor een breder publiek

Haarlem, april 2008 - We Create Art (WCA), een nieuwe kunstgalerie in Haarlem, komt met een volledig nieuwe en universele aanpak voor de relatie tussen de kunstliefhebbers en de kunstenaars. Het nieuwe concept van WCA Gallery, een combinatie van een galerie met een uitgebreide en intensieve 'overall' marketing van kunst, is ontwikkeld om kunst te introduceren aan nieuwe doelgroepen en zo een breder publiek te bereiken.

Kunst inspireert werkklimaat
In samenwerking met nationale en internationale kunstenaars, sponsors en partners uit bijvoorbeeld het bedrijfsleven kan WCA een scala aan kunstprojecten ontwikkelen. We Create Art: ,,Steeds vaker ontdekken instellingen of bedrijven de positieve effecten van kunst binnen de organisatie. Niet zo gek, aangezien kunst positief is en de geest verrijkt. Zo gaan veel bedrijven er toe over om de werkomgeving met kunst aan te kleden. Kunst levert een bijdrage aan een inspirerend werkklimaat en is goed voor de uitstraling van de onderneming.''Het uitgangspunt van WCA daarbij: ,,Van idee tot uitvoering. We Create Art brengt wensen tot leven. Professioneel en met perfectie tot in detail.''

Bevrijdingspop Haarlem & Mega kunstwerk langs de A9 De galerie annex marketingbureau te Haarlem, in oktober 2007 opgezet door Derk van Olphen en Viktor Wubbe, richt zich vooral op de combinatie van kunst en marketing. Een enthousiast en ambitieus team van professionals ontwerpt en realiseert in samenwerking met partners en sponsoren de meest uiteenlopende en prestigieuze kunstzinnige projecten. Van artistiek zakelijke projecten voor het grootwinkelbedrijf tot exclusieve en op maat gesneden concepten voor gevarieerde specifieke doelgroepen. Enkele fraaie voorbeelden zijn: Een creatieve bijdrage in de aankleding van Bevrijdingspop, op 5 mei te Haarlem. Op Nederlands grootste bevrijdingsfestival exposeren een aantal nationale en internationale topkunstenaars; zoals de Nederlandse Kunstschilder Henk Klinkhamer en de Canadese kunstenaar Phil Lewis hun werk op een geheel nieuwe manier. Dit gebeurt in samenwerking met partner, drukkerij Van Straaten. Daarnaast worden er in september langs de A9 een aantal gigantische kunstwerken afgebeeld van verschillende kunstenaars.

Allround kunstleverancier
We Create Art onderscheidt zich doordat het een allround kunstleverancier is. De werkzaamheden zijn talrijk: de galerie, een webwinkel, de verkoop van originele werken en gicléedrukken, het management van verschillende kunstenaars, het verhandelen van beeldrecht (reclame, events en premiums), de organisatie van exposities, de aankleding van evenementen, leasen van kunst aan bedrijven, kunst ter versterking van het corporate image. Om maar een aantal zaken te noemen. Bovendien biedt WCA een interactief platform aan voor kunstenaars om bijvoorbeeld collectieven te starten, kunstenaars samen te laten werken en kunstenaars een digitaal eigen presentatieplekje te geven. Zie voor meer informatie www.wecreateart.com.



Ingezonden persbericht