Ingezonden persbericht


Persbericht

Kodak PROFESSIONAL introduceert Image Enhancement Plug-ins Kodak helpt fotografen meer uit hun foto's te halen

Bunschoten, 8 april 2008 - Kodak PROFESSIONAL Image Enhancement Plug-ins bieden fotografen de mogelijkheid om gemakkelijk en snel de meest voorkomende problemen bij digitale bestanden te verbeteren. Naar aanleiding van de grote vraag is de Image Enhancement Plug-in ook geschikt voor de meest recente systemen. Versie 2.1 is met dezelfde algoritmes nu ook compatibel met Windows Vista, Macintosh Intel en Adobe Photoshop CS3. Er zijn vier professionele gereedschappen beschikbaar, afhankelijk van de content en behoeften, om snel en gemakkelijk de kwaliteit van foto's te verbeteren en om nog aantrekkelijkere resultaten te creëren. Fotografen kunnen een gratis proefversie van de Image Enhancement Plug-ins software downloaden via http://www.kodak.com/go/proplugins.

Kodak biedt de nieuwe versies voor dezelfde prijzen en biedt tevens speciale kortingen voor nieuwe klanten. Iedereen die GEM Airbrush voor de adviesprijs aanschaft ontvangt bij dezelfde bestelling 50% korting op elke andere Plug-in (GEM Pro, ROC Pro, SHO Pro). Promotiecode: SAVE50. Klanten die GEM Pro, ROC Pro en SHO Pro aanschaffen krijgen 35% korting op de normale prijzen wanneer zij één (tot maximaal drie) van deze Plug-ins kopen. Promotiecode: OFFER35. Deze promotiecodes zijn geldig tot en met 31 mei 2008.

Kodak PROFESSIONAL GEM Plug-in
Vermindert ruis en korreligheid op foto's
De Kodak PROFESSIONAL GEM Plug-in isoleert en beheert ruis/korreligheid in zeer lichte en schaduwrijke omgevingen, zonder dat de kwaliteit van de foto daaronder leidt. De Plug-in biedt fotografen de mogelijkheid om portretten in studiokwaliteit met soft-focus effecten te creëren, en biedt tevens fotoverscherping die de bekende verscherpingsfilters overtreft. Het is mogelijk om JPEG compressie 'artifacts' te verminderen of te verwijderen, en ook strepen die soms ontstaan tijdens het scannen.

Kodak PROFESSIONAL GEM AIRBRUSH Plug-in
Vereffend huidoppervlakken
De Kodak PROFESSIONAL GEM Airbrush software biedt gebruikers de mogelijkheid om een airbrush effect te creëren door bepaald gebied van een digitale foto automatisch te vereffenen zonder het fijne detail te vervagen of te verminderen. Het minimaliseert de imperfecties van de huid en andere oppervlakken maar behoudt details zoals haar, wenkbrauwen en het karakter van het gezicht. De plug-in kan, werkend met 8 en 16 bit fotobestanden, beelddetails op drie niveaus controleren: fijn, medium en grof.

"Ik ben gespecialiseerd in het fotograferen van huwelijken en speciale evenementen waarbij mijn klanten gemiddeld 100 tot 150 foto's voor een album kiezen. Als 'digitale' fotograaf die zelf verbeteringen in foto's aanbrengt alvorens ze te sturen, heb ik door gebruik te maken van de GEM Airbrush Plug-in uren bespaard," zegt Michael A. Jonas, fotograaf.

Kodak PROFESSIONAL ROC Plug-in
Herstelt, verbetert, en balanceert kleuren
De Kodak PROFESSIONAL ROC Plug-in herstelt, balanceert en corrigeert de kleuren van vrijwel alle digitale foto's door kleurfouten veroorzaakt door gekleurd licht of vervaging, te verwijderen. De software analyseert de kleurgradaties van digitale foto's en vindt daarna de beste tooncurve voor elke kleur. De plug-in kan worden gebruikt om chemische elementen en fluorescerend licht te corrigeren maar ook om de dichtheid en het contrast tussen zwarte en witte digitale beelden te herstellen. Het optimaliseert de witbalans van foto's en biedt automatische of aangepaste controle. Deze plug-in ondersteunt tevens het gebruik van 8 en 16 bit beeldbestanden en biedt volledige controle over de helderheid en het contrast van foto's voor betere kleur en witbalans correcties.

"Veel klanten brengen oude foto's uit de vijftig en zestiger jaren met sterke verkleuringen naar ons toe om te herstellen. Het ROC filter biedt ons een vrijwel directe mogelijkheid dit probleem op te lossen" volgens Roy Madearis, Master Photographic Craftsman, Madearis Studio.

Kodak PROFESSIONAL SHO Plug-in optimaliseert contrast en exposure De SHO Plug-in optimaliseert contrast en expositie door details die verborgen zitten in licht en schaduw zichtbaar te maken. De plug-in corrigeert exposureproblemen in foto's met backlit onderwerpen en ongelijkmatige flitsverlichting, evenals gedeeltelijke schaduw.

De Plug-in analyseert de foto en maakt het detail in de schaduw zichtbaar zonder dat de details in de lichte delen hieronder leiden en biedt daarnaast ook automatische of aangepaste controle. De SHO Plug-in staat manipulatie van zowel schaduw-detailverlichting als verlichting van donkere plekken toe, door afzonderlijke controle te geven over de hoeveelheid detail dat in bepaalde gebieden zichtbaar gemaakt wordt, net zoals kleurverzadiging.

De nieuwe Kodak Image Enchancement Plug-ins zijn nu voor download beschikbaar. Voor meer informatie bezoek www.kodak.com/go/proplugins.

Voor meer informatie:
Pride PR
Jessica van Rijswick
Telefoon: 071 568 00 28
e-mail: jessica@pridepr.nl

Over Kodak
Kodak is wereldwijd de leidende vernieuwer op het gebied van imaging. Kodak helpt consumenten, bedrijven, en creatieve professionals te ontdekken hoe foto's en prints hun leven kunnen verrijken.

Meer informatie over Kodak (NYSE: EK) kunt u vinden op www.kodak.com of op onze blog 1000words.kodak.com en 1000nerds.kodak.com