Provincie Gelderland

Arnhem, 8 april 2008

PROVINCIE OVERTUIGD VAN BELANG VOOR KLIMAAT EN MILIEU STARTSEIN VOOR VORKHEFTRUCK OP WATERSTOF

Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben vandaag besloten om ruim 132.000 euro subsidie te geven aan Nedstack Fuel Cell Technology B.V. in Arnhem voor de ontwikkeling van een brandstofcel voor Vorkheftrucks op Waterstof.

Het bedrijf wil samen met de Hogeschool van Arnhem Nijmegen en een aantal marktpartijen waterstoftechnologie verder ontwikkelen en toepassen bij een vorkheftruck. Het project moet bijdragen aan het verder ontwikkelen van groene en blauwe energie. Dat is nodig omdat de voorraden van traditionele brandstoffen zoals olie opraken. Groene energie is ook nodig voor een beter milieu. De totale kosten van het project bedragen 274. 000 euro.

Annelies van der Kolk, gedeputeerde Klimaat en Milieu:"dit zijn projecten die naadloos passen bij ons klimaatprogramma en hoe we als college aankijken tegen innovatie en partnerschap. Overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen gaan hier praktisch en concreet aan de slag voor een beter klimaat. Door de keuze voor een vorkheftruck kan de toepassing ook snel commercieel gemaakt worden. Als provincie zijn we nu de motor door de subsidie om het in werking te stellen. Daarna is het aan de markt."



Provincie Gelderland