TROS

Hilversum, 08-04-2008

Afdeling Marketing & Communicatie

Radio

TROS MUZIEKCAFÉ

Uitzending zaterdag 12 april

Radio 2 - 16.00 uur

RACOON TE GAST BIJ TROS MUZIEKCAFÉ

Zaterdag 12 april ontvangt Daniël Dekker in zijn
TROS MUZIEKCAFÉ de volgende gasten:

Racoons nieuwe album behaalde in de voorverkoop al de gouden status doordat er meer dan 30.000 exemplaren waren verkocht. De eerste single van dit album: 'Lucky all my life' heeft ook nog een wereldprimeur: het is de eerste interactieve videoclip (i-clip). Het nieuwste album bevat akoestische, melodieuze popsongs. In TROS MUZIEKCAFÉ een gesprek en een optreden.

Wies wordt met recht de nieuwe vertolkster van het Americana repertoire genoemd. Haar album komt 16 april uit en is opgenomen in slechts twee weken, maar dat is er zeker niet aan af te horen. In de tien zelfgeschreven liedjes durft ze, als een echte singer/songwriter, haar hart helemaal bloot te geven.

De New York Times schreef over de band Devotchaka: 'Het is de meeste muzikale Gypsy-punk band van de afgelopen jaren'. Devotchka tourt op dit moment door Europa om hun nieuwe cd te promoten. Op dit moment staan ze op het podium in Dublin, maar a.s. weekend zijn ze twee dagen in Nederland en brengen ze een bezoekje aan TROS MUZIEKCAFÉ.

Mia Silvas begon ooit als ritmisch zangeres en
percussioniste. Ze werkte samen met haar zusje Lucie Silvas, Judie Tzuke en Beulah. Haar debuutalbum klinkt als een kruising tussen Eva Cassidy en Jack Johnson: up-tempo songs met sprankelend gitaarspel.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur op Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl