Gemeente Bronckhorst

Groen licht voor start bouw bredeschool Hummelo

De bouw van de bredeschool op de locatie Keppelseweg/Hessenweg in Hummelo kan eindelijk beginnen. Na een jarenlange voorbereiding en procedures is de bouwvergunning in februari 2008 verleend. De gemeente had op basis van de Flora en Faunawet nog wel de verplichting een aanvullend onderzoek te doen naar de aanwezigheid van beschermde dieren op het terrein. Dit onderzoek is op 7 april jl. door een externe deskundige uitgevoerd. Er zijn geen beschermde diersoorten of vogelnesten aangetroffen, waarmee er definitief groen licht is voor het starten van de werkzaamheden.

Samen met vertegenwoordigers van de beide scholen die een plek krijgen in het nieuwe gebouw (De Woordhof en De Bongerd) heeft de gemeente een programma van eisen voor de benodigde ruimten opgesteld. Voor de beide scholen zijn in totaal twaalf leslokalen en allerlei nevenruimten beschikbaar in het ontwerp. In het gebouw komt ook peuterspeelzaal Hummeloord met maximaal zestien kinderen. De muziekvereniging kan in de school oefenen en krijgt een eigen bergruimte. Voor de terreininrichting is een uitgebreid beplantingsplan opgesteld. Het terrein krijgt een groene aankleding met veel gazon, bomen, struiken en vaste planten.

De firma Verhoeve uit Hummelo begint volgende week met de grondwerkzaamheden. In mei gaat de eerste (hei)paal de grond in. Volgens planning moet de school volgend jaar mei klaar zijn.

Hengelo (Gld), 8 april 2008

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --