Politie Hollands Midden

Datum: 8 april 2008

(

Lisse Aanrijding tussen auto en fietser Dinsdagmorgen 8 april rond 09.00 uur gebeurde er een aanrijding op de kruising Heereweg met de Zwanendreef. Hierbij waren een 73 jarige automobilist uit Lisse en een 65 jarige man uit Lisse bij betrokken. De fietser raakte bij het ongeval gewond en werd met een hoofdwond en diverse kneuzingen voor behandeling overgebracht naar het LUMC. Beiden hadden elkaar min of meer over het hoofd gezien. De automobilist draaide uit de Zwanendreef de Heereweg op waar op dat moment de man met zijn fiets net wilde opstappen en oversteken.

Noordwijk Motorrijder moet rijbewijs inleveren Een 31 jarige motorrijder uit Noordwijk heeft vandaag zijn rijbewijs moeten inleveren. Vandaag rond 12.20 uur kwam hij met zijn motor ten val op de rotonde aan de Northgodreef. Of dit door de drank kwam of niet, de agenten stelden in ieder geval wel vast dat de man te veel gedronken had. De uitslag van zijn ademanalyse was 1260 ug/l. (limiet 220 ug/l.). Naast het inleveren van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal tegen hem op voor het rijden onder invloed.

Voorhout Auto te water na aanrijding Een 66 jarige automobiliste uit De Zilk belandde vanmorgen rond 08.20 uur in het water langs de Leidsevaart nadat een 31 jarige automobiliste uit Voorhout haar had aangereden. Dit gebeurde doordat de Voorhoutse die uit tegengestelde richting kwam, op haar weghelft terecht was gekomen vermoedelijk nadat ze in slaap was gevallen. Door de klap kwam de Voorhoutse met haar auto tegen een aangemeerde boot die daardoor schade opliep. De vrouw uit De Zilk werd met nek- en rugklachten voor onderzoek overgebracht naar het LUMC. Omstanders haalden haar uit haar auto en uit het water.

Leiden Motorrijder breekt schouder Een 39 jarige motorrijder uit Voorschoten heeft vanmorgen rond 07.30 uur op de Europaweg zijn schouder gebroken nadat hij na een noodstop ten val kwam. Hij maakte de noodstop nadat een 30 jarige automobilist uit Katwijk plotseling uitweek naar de linkerrijstrook waar hij op dat moment reed. De Voorschotenaar werd voor behandeling overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Oude Wetering Man aangehouden als verdacht van plegen van ontucht De politie heeft maandag 7 april een 55 jarige man in zijn woning in Oude Wetering aangehouden. Tegen de man zijn verdenkingen dat hij zich heeft schuldig gemaakt aan het plegen van ontucht bij minderjarigen. Een man deed begin dit jaar bij de politie aangifte dat hij eind jaren negentig door de verdachte in diens woning was misbruikt. De politie startte na de aangifte een onderzoek. Uit dit onderzoek zijn op dit moment niet nog meer gevallen van ontucht bekend geworden. De politie sluit echter niet uit dat er meer gevallen kunnen zijn omdat er vaak veelal jonge jongens over de vloer kwamen. Mogelijke slachtoffers kunnen contact opnemen met de politie in Roelofarendsveen via 0900-8844. De politie gaat verder met haar onderzoek. De verdachte zit nog vast.

Bodegraven Stoepbord met getuigenoproep geplaatst De recherche van district Gouwe IJssel heeft op de Doortocht een stoepbord geplaatst met daarop de oproep aan getuigen van de overval op de viswinkel om zich te melden.

De overval op de viswinkel vond plaats op vrijdagavond 28 maart even voor 20.00 uur. Twee onbekende mannen drongen de viswinkel aan de Doortocht binnen. Er werd daarbij gedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Met een geldbedrag verlieten zij de winkel via de achterdeur.

De politie kamde onmiddellijk de buurt uit op zoek naar de overvallers maar zonder resultaat. De politie is een onderzoek gestart naar de verdachten. Inmiddels zijn omwonenden gevraagd of zij iets gezien of gehoord hebben. De technische recherche heeft in de winkel onderzoek gedaan naar sporen die de daders hebben achtergelaten. De politie vraagt met deze oproep personen die informatie over deze overval hebben zich te melden bij de politie. Dit kan bij het politiebureau in Bodegraven aan Stationsplein 5 of via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

------------------------------------------- einde berichten -----------------------------------------------
Telefoon 071-5459801



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326