Ingezonden persbericht


Persbericht

Datum: 8 april 2008

Stedenbouwkundig schetsontwerp Beinum West 1e fase

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 8 april 2008 een besluit genomen over het advies van de klankbordgroep Beinum West.

In december 2007 is een klankbordgroep van start gegaan, die met een stedenbouwkundige een open discussie heeft gevoerd over belangen en voorkeuren met als einddoel een stedenbouwkundig ontwerp. De klankbordgroep bestond uit een afvaardiging van de wijkraad Beinum, verschillende omwonenden en overige belanghebbenden. Tijdens een informatieavond op 18 maart jl. heeft de klankbordgroep haar advies aan het college gepresenteerd.

Het college heeft een aantal keuzes gemaakt naar aanleiding van het advies van de klankbordgroep. Deze keuzes zijn verwoord in een notitie "reactie advies klankbordgroep Beinum West". De gemeenteraad wordt voorgesteld om in te stemmen met de keuzes, zoals verwoord in deze notitie, en het college binnen deze (aanvullende) kaders het stedenbouwkundig schetsontwerp verder te laten uitwerken.

Op donderdag 17 april 2008 wordt het voorstel tijdens een (extra) openbare vergadering van de raadscommissie VROM besproken. Op 24 april 2008 neemt de gemeenteraad een besluit.

Voor meer informatie kunt u de volgende documenten op onze website, www.doesburg.nl raadplegen:
. Advies klankbordgroep Beinum West inzake het stedenbouwkundig schetsontwerp Beinum West 1e fase;
. notitie "reactie advies klankbordgroep Beinum West";
. Concept raadsvoorstel en -besluit inzake stedenbouwkundig schetsontwerp.

Einde persbericht.