Gemeente Beverwijk


08-04-2008 E-Spraak als nieuw middel voor inspraak Stedelijk Verkeer- en Vervoersplan Beverwijk

De gemeente Beverwijk gaat een nieuw Stedelijk Verkeer- en Vervoersplan (SVVP) opstellen. Eén van de middelen voor inspraak die de gemeente gaat gebuiken bij het opstellen van het SVVP is E-spraak. Op de website www.e-spraak.nl/Beverwijk kunnen inwoners hun ideeën, wensen en klachten over de verkeersstructuur in Beverwijk kwijt.

In het SVVP wordt de toekomstige verkeersstructuur van de gemeente Beverwijk vastgelegd. Het draait hier vooral om visieontwikkeling op hoofdlijnen, maar er moeten ook concrete antwoorden worden gegeven op huidige en toekomstige verkeersproblemen. Doel is om uiteindelijk een beeld te gegeven van de verkeersstructuur van Beverwijk over 10 à 20 jaar. Dit beeld moet rekening houden met het geldende landelijke, provinciale en regionale beleid, de lopende projecten, de huidige wensen, de mogelijke effecten, de mogelijke knelpunten en de oplossingsrichtingen.

Waarom een nieuw SVVP?
In 1999 verscheen het laatste SVVP. Het plan hield op grond van de toenmalige inzichten, rekening met de ontwikkeling van het verkeer en vervoer. Inmiddels zijn er veel zaken in de stad veranderd en staat er de komende jaren een aantal grote projecten op stapel. Daarbij kan gedacht worden aan de Westelijke Randweg, de Oostelijke Doorverbinding, de verdere ontwikkeling van de Broekpolder, Westelijk Beverwijk en de centrumprojecten Stationsgebied en Meerplein. Met al deze ontwikkelingen is in het SVVP 1999 geen rekening gehouden, waarmee de noodzaak voor een actualisering duidelijk mag zijn.

Denk mee
Om het verkeersbeleid beter te laten aansluiten bij de wensen van de inwoners is de gemeente benieuwd naar de ideeën en wensen van haar inwoners. Op de website www.e-spraak.nl/Beverwijk kunnen zij ideeën, wensen en klachten kwijt. Via de interactieve kaart kan een punaise geplaatst worden en aangegeven worden wat op die locatie speelt. Daarnaast is er een forum, waar reacties geplaatst kunnen worden. Iedereen kan de reacties bekijken. Er kan ook op elkaar gereageerd worden.

Wat doet de gemeente met de reacties?
Alle bijdragen die voor 1 juni 2008 geplaatst worden, dragen bij aan de totstandkoming van een nieuw Stedelijk Verkeer- en Vervoersplan van de gemeente Beverwijk. De reacties worden meegenomen bij het formuleren van de algemene doelstellingen en ambities van de verkeersvisie. Vervolgens komt er in het najaar de gelegenheid om via dezelfde site te reageren op een aantal voorstellen.

Geen internet?
Mensen die geen beschikking hebben over internet kunnen een brief sturen met daarin een duidelijke omschrijving van het probleem en de mogelijke oplossingsrichting. De brief kan gestuurd worden naar de gemeente Beverwijk, ter attentie van dhr. R. van der Laan, antwoordnummer 108, 1940 VB te Beverwijk onder vermelding van "reactie Stedelijk Verkeer- en Vervoersplan". Een postzegel is niet nodig.