Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Maastricht, 8 april 2008

Inschrijving voor Limburg Export Award van start

Vanaf vandaag kunnen ondernemers zich inschrijven voor de derde editie van de Limburg Export Award. De winnaar ontvangt 10.000 euro en een kunstwerk. De nummers twee en drie krijgen een voucher voor deelname aan een handelsreis en een gratis lidmaatschap voor een jaar van de Export Sociëteit Limburg, initiatiefnemer van de Award.

Adams Pauken uit Ittervoort legde in 2006 beslag op de eerste award. Vorig jaar won Weir Minerals Netherlands BV uit Venlo. Beide bedrijven onderscheiden zich met een uitgesproken exportstrategie, een van de belangrijkste criteria om in aanmerking te komen voor de prijs. Verder dienen kandidaten gevestigd te zijn in Nederlands-Limburg en ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel Limburg. Beursgenoteerde bedrijven zijn uitgesloten van deelneming.

Bedrijven kunnen zichzelf aanmelden of anderen nomineren via de website www.exportsocieteit.nl. De inschrijving sluit op 29 mei. Een vakjury kiest uit de eerste aanmeldingen tien kandidaten. Uiteindelijk blijven er drie genomineerden over. Deze worden financieel gescreend en krijgen vervolgens bezoek van een filmteam van L1 TV. Deze gefilmde portretten worden uitgezonden in de aanloop naar de prijsuitreiking. Deze vindt plaats op 1 oktober tijdens de opnames van het programma Zakeninzicht. Plaats van handeling is Weir Minerals Netherlands BV te Venlo, de winnaar van 2007.

De Limburg Export Award is een initiatief van de Export Sociëteit Limburg en wordt provinciebreed gedragen door Syntens, de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), MKB Limburg en de Hogeschool Zuyd. Sponsoren zijn Rabobank, NV Industriebank LIOF, Baat accountants en fiscalisten, De Lage Landen, Kamer van Koophandel Limburg en de Provincie Limburg.

EINDE PERSBERICHT

Noot voor redacties