Ingezonden persbericht


----------

PERSBERICHT

Dinsdag 8 april, 2008

Twee dagen achter elkaar de beste en leukste indierock van Rotterdamse bodem!

Woensdag 23 april: Surface Noise en Jellybread
Donderdag 24 april: Solaire, The City Beautiful en AC Berkheimer

SURFACE NOISE + JELLYBREAD

Surface Noise is een alternatieve independent gitaarband uit Rotterdam wiens inspiratiebronnen soms duidelijk te horen zijn: Frank Black, Weezer, Guided By Voices en Pavement.

Het begon met Yop. Spil van de band. Muzikaal genie en charismatisch voorman. Yop schrijft de nummers of - zoals hij het zelf metaforiseert - maakt de kleurplaat. Het inkleuren ervan gebeurt door vier lui van verschillende pluimage.

Zo is daar Martijn Boom, gitarist, gadgetman, gamer, grappenmaker. Bespeelt zijn instrument zoals hij zijn vrouwen bespeelt: secuur, doeltreffend en correct. De andere gitarist laat zich Hans Fledderus noemen. Kleurt vaak buiten de lijntjes. Treedt graag op de voorgrond en geldt als de zanggeoriënteerde radar in de Surface Noise-machine. We gaan van het ene naar het andere uiterste, oftewel van gitarist naar drummer. Zijn naam is Luuk Kleiman en al sinds mensenheugenis trommelt de kleine man op alles wat geluid maakt. Hij spreekt via zijn trommels. En dan is er die andere ritmeman: Richard van der Woude. Bassist van formaat. Hij bast zoals hij lacht: breeduit.

Jellybread is een technisch weergaloze en artistiek fantastische band. Vooral live zijn deze Rotterdammers een onneembare vesting. Met invloeden als Frank Zappa, de Beatles en John Frusciante zit het ook wel goed snor met dit sympathiek gezelschap. Onlangs zijn deze knappe jongens met dito lichamen ook naast elkaar gaan wonen in Rotterdam Noord, om gelijk aan the Monkees dag en nacht te kunnen musiceren. Hierdoor zijn de kwaliteiten op bas, drums en gitaar ongelofelijk vooruitgegaan. Dit lijkt helaas wel ten koste te gaan van de strakke buikjes, aangezien de knaapjes minder tijd hebben om te sporten. Maar aangezien er in WaterFront altijd wordt gelet op muzikale kwaliteiten in plaats van uiterlijkheden, hoeven we nergens bang voor te zijn.

Komt dat zien!

Datum: woensdag 23 april 2008
Deur open: 20.00
Toegang: ¤ 4,-
Locatie: WaterFront / kleine zaal
Meer info: www.waterfront.nl / www.jellybread.nl / www.surfacenoise.nl Tickets: Velvet Rotterdam, Plato Rotterdam, Sounds Rotterdam, WaterFront Kleine Zaal, www.waterfront.nl en www.easyticket.nl.

WAT DOET HIJ IN DIEROK? MET SOLAIRE + THE CITY BEAUTIFUL + AC BERKHEIMER

"Wat doet hij indierok?" is een avond waarop drie bands met uiteenlopende stijlen en invloeden uit de indierock het podium bezetten. Wat deze bands gemeen hebben is een intense, meeslepende sound waarbinnen een belangrijke rol is weggelegd voor psychedelische gitaarmelodieën. Elke song komt recht uit het hart, is geladen met passie en neemt je in volle vervoering mee over de onbegaanbare paden van het bestaan. Een avond lang! Met de bands Solaire, The City Beautiful en AC Berkheimer staat deze avond garant voor een gevarieerd menu uit de Rotterdamse keuken!

Waarschijnlijk zou Solaire bestempeld moeten worden als 'post rock', maar degene die het typische geluid van Godspeed verwachten, zullen hoogstwaarschijnlijk verrast worden... Solair probeert de nummers korter, compacter en toegankelijker te houden. Hun muziek klinkt als een frisse mix van bands als Mogwai, Radiohead, Sigur Ros, Explosions in the Sky en Modest Mouse. The City Beautiful zal je versteld doen staan met een muur van geluid opgebouwd uit pulserende ritmes, fuzzy gitaren en diffuse keyboards. Namen van acts als Slowdive, My Bloody Valentine, Lush en Pale Saints zullen al snel door je hoofd schieten als je naar deze muziek luistert. Maar The City Beautiful produceert niet alleen een alternatief geluid. Ze zijn ook altijd op zoek naar de ultieme popsong en maken sterke intense nummers, met een duidelijk aanwezig authentiek smaakje.

AC Berkheimer is halverwege 2005 begonnen en combineert woeste gitaarriffs met donkere en dromerige vocalen. Hun sound kan ook beschreven worden als melancholisch. Begin dit jaar hebben ze hun eerste full length opgenomen en momenteel zijn ze op zoek naar een label dat de CD uit wil brengen en promoten.

Need we say more? Dus wat zit je? Hijs jezelf indie rok en kom dan!

Datum: donderdag 24 april 2008
Deur open: 20.00
Toegang: ¤ 5,-
Locatie: WaterFront / kleine zaal
Meer info: www.waterfront.nl / www.myspace.com/solairemusic / www.myspace.com/thecitybeautiful / www.myspace.com/acberkheimer / www.myspace.com/watdoethij Tickets: Velvet Rotterdam, Plato Rotterdam, Sounds Rotterdam, WaterFront Kleine Zaal, www.waterfront.nl en www.easyticket.nl.

----------


Ingezonden persbericht