NGN benoemt Ernst Fuld tot verenigingsdirecteur

Algemene ledenvergadering stemt in met statutenwijziging; aanstelling verenigingsdirecteur in het kader van professionaliseringsslag

De Meern, 8 april 2008 - De NGN heeft een verenigingsdirecteur aangesteld. Ernst Fuld is door het bestuur van de NGN - dat dit jaar haar 20e verjaardag viert - gevraagd om deze functie op zich te nemen. De algemene ledenvergadering van de NGN heeft op maandag 17 maart j.l. ingestemd met een statuten­wijziging, die het bestuur de vrijheid geeft om deze stap te nemen. De benoeming van een verenigings­directeur is een belangrijke ontwikkeling die deel uitmaakt van een professionaliseringsslag waarmee de NGN haar positie als beroepsvereniging verder wil versterken.

"Dit is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van NGN in de richting van een professionelere en sterkere organisatie van ICT-specialisten", zegt Ernst Fuld, verenigingsdirecteur van de NGN. "Ik heb van het bestuur van de NGN de opdracht gekregen om het fundament te bouwen voor een slagvaardiger en actievere organisatie. Ik zal me in mijn nieuwe functie sterk maken voor nauwere samenwerking met andere verenigingen en beroepsorganisaties in deze sector. Daarnaast ben ik van mening dat we de dialoog met ICT-bedrijven moeten versterken, zodat we gezamenlijk meer activiteiten en initiatieven voor onze leden kunnen ontplooien."

"Ik ben blij dat we Ernst Fuld - een van de oprichters van de NGN - nu bereid hebben gevonden om de taak van verenigingsdirecteur op zich te nemen. Hij kent deze verenging door en door en is volgens ons de beste persoon om namens de NGN naar buiten te treden", zegt Rick Strijbos, bestuursvoorzitter van de NGN. "Dit betekent dat het bestuur zich meer kan richten op haar eigenlijke taak, te weten het besturen van de vereniging. De instemming door de ALV met de voorgestelde statutenwijziging laat zien dat de leden vertrouwen hebben in het bestuur en in de directie. Dat sterkt ons in ons streven om de NGN verder te professionaliseren en er een beroepsvereniging van te maken die meer biedt aan een bredere groep ICT-ers."



Ingezonden persbericht