Politie Zeeland


---


O-690-2008 Inbraken in Yerseke
In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een horecabedrijf en in een bedrijfsgebouw , beide aan de Meerpaalweg in Yerseke.
In het horecabedrijf werden de sigaretten- en de gokautomaat vernield, de rookwaar en de inhoud van de gokkast, enkele honderden euro's, werden weggenomen. Uit het bedrijfsgebouw werd meer dan honderd euro gestolen.

O-691-2008 Aanrijding in Kruiningen
Op de kruising Stationsweg / N289 in Kruiningen vond dinsdag om 10.30 uur een aanrijding plaats.
Een 68-jarige automobilist uit de gemeente Reimerswaal reed over de Stationsweg. Toen hij de kruising wilde oprijden botste hij tegen een 19-jarige vrouw uit dezelfde gemeente, die voor hem op haar bromfiets stond te wachten om ook de kruising op te rijden. De vrouw viel en liep letsel op aan haar been. Zij is naar het ziekenhuis in Goes gebracht.

O-692-2008 Kat vergiftigd in Heinkenszand
In de nacht van maandag op dinsdag werd in de omgeving van de Korhoen in Heinkenszand een kat vergiftigd.
Het dier is momenteel onder behandeling van een dierenarts en het is nog onzeker of het de vergiftiging zal overleven. In dezelfde omgeving werd kort geleden nog een kat vergiftigd en worden enkele katten vermist.
De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden bij het politiebureau in Heinkenszand of te bellen naar 0900-8844.

W-693-2008 Aanrijding in Oost-Souburg
Op de kruising Vlissingsestraat / Zwartezeestraat in Oost-Souburg vond maandag om 20.00 uur een aanrijding plaats.
Een 16-jarige fietser uit Oost-Souburg kwam van rechts uit de Zwartezeestraat en ging op de kruising linksaf de Vlissingsestraat op. Een 20-jarige Middelburgse automobilist kwam van links en zag de fietser niet aankomen, omdat dicht bij de kruising een voertuig geparkeerd stond. De fietser werd geschept en klaagde over pijn in zijn rug en hoofd. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis in Vlissingen gebracht.

Z-694-2008 Hardrijder moet rijbewijs inleveren, IJzendijke
Een 20-jarige automobilist uit Oostburg moest dinsdag om 14.15 uur op de Isabellaweg in IJzendijke zijn rijbewijs inleveren omdat hij veel te hard reed.
Op de Isabellaweg geldt een maximum snelheid van 80 km/h; de Oostburgse man had een snelheid van 140 km/h.