Nederlandse Politiebond


Datum ondertekening CAO nog niet duidelijk

Het is op dit moment nog niet te zeggen wanneer de nieuwe politie-CAO voor de jaren 2008, 2009 en 2010 zal worden ondertekend.

De bonden hebben de minister op 7 april officieel verzocht zo spoedig mogelijk een formeel overleg te organiseren om de totstandkoming van de CAO te gaan afhandelen. Voordat er handtekeningen kunnen worden gezet, zullen eerst nog een aantal zaken 'regeltechnisch' moeten worden uitgewerkt, onder andere de definitieve tekst van de CAO.

De NPB verwacht dat de ondertekening binnen enkele weken zal kunnen plaatsvinden. Afhankelijk van het tijdstip zal daarna met terugwerkende kracht tot 1 februari 2008 een structurele loonsverhoging van 3,5 procent worden ingevoerd. Tevens begint dan de uitbetaling van de tijdelijke maandelijkse uitkering van 100, de eerste keer met terugwerkende kracht tot 1 januari 2008.

Gaan de uitbetalingen in mei van start, dan krijgt iedereen die maand dus een eenmalige uitkering van 500 - plus een structurele loonsverhoging van 3,5 procent met terugwerkende kracht tot 1 februari.
Gaan ze in juni van start, dan krijgt iedereen die maand een eenmalige uitkering van 600 - plus een structurele loonsverhoging van 3,5 procent met terugwerkende kracht tot 1 februari. In juli volgt daarnaast voor alle politiemedewerkers tot en met schaal 9 een extra eenmalige uitkering van 1.200.

Nog even geduld dus!

Gepubliceerd op 08 april 2008 door Dick Harte.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2008.