Ingezonden persbericht


Eerste testdag Barcelona verloopt naar wens

Giedo van der Garde is de laatste test voor het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. De P1 Motorsport-coureur reed in de ochtend op het circuit van Barcelona de snelste tijd en simuleerde in de middagsessie een race-afstand, die volledig naar tevredenheid verliep.

"Dit was een prima dag", begon Giedo. "Vanmorgen reed ik op nieuwe banden de snelste tijd van het veld en dat was natuurlijk leuk. 's Middags was de baan echter een stuk sneller, maar hebben we besloten om geen nieuwe banden te monteren en dus een setje te bewaren voor later deze week. Op oude banden hebben we een race-simulatie gedaan en dat liep prima."

"Het is leuk om in de ochtend de snelste te zijn, maar erg belangrijk is dat niet. Daarom hebben we ons daar 's middags ook niet echt mee bezig gehouden. Het is veel belangrijker om tijdens het testen antwoorden te krijgen op je vragen en door een race te simuleren krijg je die ook. Tot nu toe verloopt de test erg goed en morgen gaan we dan ook gewoon verder waar we gebleven zijn."