Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Derk van 't Spijker (053) 455 5588

(08- 08-044333)

Ongeval A35 eist dodelijk slachtoffer

Borne

Dinsdag 8 april rond 17.20 uur is een 27 jarige man uit Enschede dodelijk verongelukt op de A35 vlak voor de afslag Borne-West. Een 25 jarige man uit Enschede die bij het slachtoffer in de auto zat kon zichzelf uit de auto bevrijden. Bij het ongeval waren naast het voertuig van het slachtoffer drie andere auto's betrokken. De inzittenden van die auto's zijn ongedeerd. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Volgens eerste verklaringen is er mogelijk sprake van betrokkenheid van een vijfde automobilist. Deze zou, komende vanaf de A1 vanuit Enter op de A35 direct geheel naar links zijn getrokken. Het gaat om een standaard rode auto, klein en hoekig van vorm en waarschijnlijk een wat ouder model. Op dat punt waar A35 en A1 samenkomen was het op het tijdstip van het ongeval druk. Veel automobilisten moeten iets van de toedracht van het ongeval hebben gezien. De politie vraagt getuigen van het ongeval zich te melden.

De verongelukte automobilist heeft vermoedelijk moeten remmen en uitwijken voor een andere automobilist. Daarbij is hij frontaal tegen de vangrail in de middenberm gereden. Een achterop komende automobilist wist zijn voorganger te ontwijken door sterk naar rechts uit te wijken. De tweede en derde auto die achterop kwamen konden de auto van het slachtoffer echter niet meer ontwijken. Het 28 jarige slachtoffer moest door de hulpdiensten uit de auto worden bevrijd. De man is zwaar gewond naar het ziekenhuis in Enschede vervoerd, waar hij later op de avond is overleden. Het andere slachtoffer is licht gewond naar het ziekenhuis in Hengelo gebracht.

Voor het onderzoek dat de politie instelt naar de toedracht zijn verklaringen van getuigen van groot belang. Getuigen kunnen de politie bereiken via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).


---- --