Ingezonden persbericht


Persbericht, 8 april 2008

Noordwijk krijgt een groot luxe Wellness Center

Volgend jaar heeft Nederland er een nieuw wellness center bij. In de Noordwijkse duinen wordt dit voorjaar nog gestart met de bouw van een groot luxe centrum: Azzurro Wellness. Naar verwachting wordt de bouw van dit 3000 m² grote complex in de eerste helft van 2009 afgerond.

Kwaliteit van leven
Marcel Zijlstra, exploitant van het nieuwe center: "Noordwijk is de perfecte locatie voor het wellness center dat wij gaan starten. Centraal in ons concept staat de kwaliteit van leven. Dit thema vinden onze gasten straks terug in het gehele bedrijf maar ook in de omgeving, namelijk de duinen en de zee". Azzurro gaat er vanuit dat beweging en ontspanning heel goed samengaan. Voor ontspanning komt er een prachtig zwembad, whirlpools, Finse sauna, Turks stoombad, infraroodsauna, zonneterrassen, relaxbanken, massagestoelen, groepsles met de nadruk op ontspanning en stilteruimtes. Op sportief vlak is er straks onder andere functionele fitness, nordic walking, intensieve groepslesvormen, buitengym, tennis, squash, volleybal, golf en jeu de boules. Daarnaast komt er onder het dak van Azzurro ook een fysiotherapeut, een voedingsdeskundige en een beautycenter.

Hedendaagse drukte
Azzurro speelt volgens Zijlstra in op een behoefte die volgt uit de leefstijl van de hedendaagse drukke mens. Zijlstra: "Mensen zijn druk met hun werk, maar ook met alle andere rollen die ingevuld moeten worden, bijvoorbeeld als partner, moeder en attente vriend(in). Het gevoel ontstaat dat er van alles 'moet'. En dan moet er ook nog eens goed gegeten en voldoende bewogen worden". Zijlstra is, voordat hij het Azzurro-project startte, fitnessclubeigenaar geweest. Hij zag hoe elke maand nieuwe enthousiastelingen met goede voornemens begonnen met bewegen. Uit cijfers blijkt dat het grootste deel van deze sporters na een maand of zes weer afhaakt. Zijlstra: "Het gaat namelijk na een tijdje weer om 'moeten' en niet meer om plezier hebben in bewegen en ervan genieten. Ons uitgangspunt is dat mensen bewegen pas kunnen volhouden als men er plezier in heeft en als het in een aangename omgeving gebeurt".

Plezier in bewegen
Hoe Azzurro denkt echt een verschil te maken blijkt uit een uitgebreide omschrijving die op de persconferentie in de Noordwijkse 'Villa de Duinen' wordt gegeven. Er zijn straks verschillende vormen van bewegen terug te vinden. Van intensief tot zeer ontspannend. Verder is er aandacht voor het samen trainen. Zijlstra: "Mensen hechten namelijk meer aan elkaar in een leuke groep dan aan een serie toestellen die in het 'rondje' moet worden gedaan". Zijlstra eindigt de persconferentie met de woorden: "Azzurro Wellness zal niet de grootste club van Nederland worden, maar wel een totaal andere dan men gewend is. Wij zullen ook niet de meeste toestellen hebben of de meeste sauna's of tennisbanen. Bij ons zal het gaan om betrokkenheid, sfeer, de natuur, sociale contacten, ontspanning en plezier in bewegen. Het uitgangspunt is dat mensen bewegen pas kunnen volhouden als men er plezier in heeft en als het in een aangename omgeving gebeurt".

Het Azzurro Wellness Center wordt gevestigd op de Oude Zeeweg 57 in Noordwijk, meer informatie is te vinden op www.azzurrowellness.nl.