Ingezonden persbericht


Persbericht

26 maart 2008

Informatiebijeenkomsten voor kandidaat-bestuursleden Waterschap Vallei & Eem

8 april in Leusden en 22 april in Wageningen

Waterschap Vallei & Eem organiseert twee openbare informatiebijeenkomsten rondom het kiezen van een nieuw Algemeen Bestuur. De eerste voorlichtingsbijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 8 april a.s. om 20.00 uur in het Waterschapshuis, Fokkerstraat 16 in Leusden. De tweede voorlichtingsbijeenkomst vindt plaats op dinsdag 22 april om 20.00 uur in restaurant 'de Blaauwe Kamer', De Blaauwe Kamer 14 in Wageningen. Potentiële kandidaten en belangengroeperingen die een belang hebben bij de taken van Waterschap Vallei & Eem zijn van harte welkom.

Van 13 tot en met 25 november a.s. vinden in heel Nederland waterschapsverkiezingen plaats. Er wordt gekozen voor een nieuw Algemeen Bestuur van het waterschap. Voor het eerst zijn er dan tegelijkertijd verkiezingen voor de nieuwe besturen van alle 26 waterschappen in Nederland. Om zoveel mogelijk kiezers naar de stembus te krijgen is er een landelijke verkiezingscampagne ontwikkeld die onderdeel uitmaakt van de campagne 'Nederland Leeft Met Water'. Daarnaast zal Waterschap Vallei & Eem in zijn regio ook campagne gaan voeren.

Voor het eerst wordt bij de waterschapsverkiezingen een lijstenstelsel gehanteerd. Dat betekent dat er niet meer op een persoon wordt gestemd maar op een belangengroepering. Kandidaten die geïnteresseerd zijn in een zetel in het Algemeen Bestuur moeten zich aansluiten bij een vereniging of een belangengroepering die meedoet aan de verkiezingen. De groepering moet een rechtspersoon zijn. Meer informatie is te vinden op de website www.wve.nl/verkiezingen. Belangstellenden kunnen zich daar tevens aanmelden voor de digitale nieuwsbrief verkiezingen.

Geïnteresseerden dienen zich aan te melden voor het bijwonen van één van de informatiebijeenkomsten. Deelname is vrijblijvend. Aanmelden kan via het e-mailadres secretariaatazstaf@wve.nl of telefonisch 033 - 43 46 375. Natuurlijk kunt u zich ook aanmelden bij het Waterschapshuis, Fokkerstraat 16 in Leusden. Voor meer informatie kunt u terecht bij Patricia de Broekert via 033 - 43 46 251, 06 - 50 67 53 86 of pdebroekert@wve.nl

Waterschap Vallei & Eem

Fokkerstraat 16

Postbus 330

3830 AJ Leusden

Telefoon 033-43 46 000

e-mail: info@wve.nl

internet: www.wve.nl