Gemeente Amsterdam

Uitnodiging

Aan de redacties en correspondenten

Datum 7 april 2008
Kenmerk 011

Amsterdamse Dag van de Veiligheid
Amsterdamse ondernemer heeft onvoldoende aandacht voor eigen veiligheid

Wethouder Economische Zaken Lodewijk Asscher, Oswald Schwirtz (Voorzitter Kamer van Koophandel), Mark van der Horst (Voorzitter MKB Amsterdam) en John Schraven (Adviseur) Koninklijk Horeca Nederland, afdeling Amsterdam) gaan op 8 april samen met de (winkel)straatmanagers langs bij ondernemers om aandacht te vragen voor het onderwerp veilig ondernemen. De Dag van de Veiligheid is een gezamenlijke actie van de gemeente Amsterdam, MKB-Amsterdam, KvK-Amsterdam en Koninklijk Horeca Nederland, want veilig ondernemen doe je samen.

De aandacht voor veiligheid bij ondernemers schiet er vaak bij in. Ondernemers hebben al veel aan hun hoofd en daarnaast speelt wellicht ook nog de Amsterdamse mentaliteit mee: die van relativering. Dat blijkt ook uit het onderzoek van de Scorekaart Amsterdam. Amsterdamse ondernemers voelen zich relatief veilig, terwijl ze het eigenlijk zwaarder te verduren krijgen dan hun collega's in andere steden in de regio. Vooral kleinere ondernemers zijn slachtoffer van overvallen zoals avondwinkels, tabakszaken, videotheken en kleine horecagelegenheden.

De Dag van de Veiligheid is het startpunt van een aantal acties en maatregelen die in het kader van veilig ondernemen door de diverse partijen in 2008 zullen worden uitgerold. Aan het einde van de middag is er een afsluitende bijeenkomst waar alle betrokkenen bij aanwezig zijn.

Datum: 8 april 2008
Tijd: 17.00 uur ­ 18.00 uur (borrel na afloop)
Plaats: Podium Mozaïek, Bos en Lommerweg 191

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Wilt u meer weten over de Dag van de Veiligheid, de maatregelen die zijn ontwikkeld voor ondernemers om de onderneming veiliger te maken, of wilt u een afspraak maken met Lodewijk Asscher, Oswald Schwirtz of John Schraven dan kunt u contact opnemen met: