Persberichten stad Utrecht, 10.20 uur

Utrecht, 09-04-2008

Inval horecagelegenheid

UTRECHT Dinsdagavond 8 april heeft de politie een inval gedaan in een horecagelegenheid aan de Croeselaan. De politie had informatie binnengekregen dat er in de horecagelegenheid verdovende middelen verhandeld werden.

Tijdens de inval in het pand waren 18 mensen aanwezig. Na legitimatie konden 12 mensen het pand weer verlaten. Eén persoon kon zich niet legitimeren en vijf personen hadden verdovende middelen bij zich. Deze zes mensen, onder wie een leidinggevende, zijn aangehouden. Onder de verdachten was é én persoon illegaal in Nederland.

Bij de doorzoeking in de horecagelegenheid trof de politie geen verdachte goederen of drugs aan. Wel hadden enkele bezoekers drugs bij zich. In de woning boven de horecagelegenheid werd wel drugs gevonden, enkele tientallen kilos hash en een flink geldbedrag. Het geld en de hash zijn inbeslaggenomen en de huurder aangehouden.

De in totaal zeven aangehouden personen zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Zes verdachten zijn in verzekering gesteld en één verdachte is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. De recherche onderzoekt de zaak.

Op last van de burgemeester is de horecagelegenheid voor onbepaalde tijd gesloten.

Verdachte steelt goederen middels babbeltruc

UTRECHT Op zondag 6 april en maandag 7 april kreeg de politie een vijftal aangiftes en meldingen binnen, waarbij een verdachte een woning binnenkomt door middel van een babbeltruc en vervolgens goederen wegneemt.

De man belt aan bij bejaarde mensen met het verzoek of hij even in de tuin mag kijken, omdat zijn cavia, salamander of hamster in de tuin zou zitten. Als de man vervolgens de deur weer uit is, komen bewoners erachter dat hun portemonnee, rijbewijs, kentekenbewijs of andere goederen zijn weggenomen. De man is bij een woning op de Verlengde Hoogravenseweg actief geweest, evenals de Croeselaan, Socrateslaan, Rijnhuizenlaan en de Van Humboldtstraat.

Het signalement van de man luidt als volgt: licht getint uiterlijk, tussen de 30 en 50 jaar, 1.80 meter lang, normaal tot stevig postuur, vermoedelijk kort, donker haar of kaal en een verzorgt uiterlijk.

De politie waarschuwt voor deze babbeltruc en adviseert om niemand zomaar binnen te laten en als mensen het niet vertouwen, om dan direct de politie op telefoonnummer 112 te bellen.

Man aangehouden voor bedreiging buschauffeur

UTRECHT De politie heeft dinsdag 8 april om 07.05 uur een 19-jarige inwoner van Utrecht aangehouden voor bedreiging van een buschauffeur.

De man had voor é én zone afgestempeld en diende bij de Vleutenseweg de bus te verlaten of bij te stempelen. De man weigerde dit, kreeg onenigheid met de chauffeur en bedreigde hem. De chauffeur besloot hierna de politie in kennis te stellen, die de Utrechter aanhield en overbracht naar het politiebureau.

De man legde een bekennende verklaring af en kreeg een transactievoorstel van 350 euro.

Aanhouding voor openlijk geweld

UTRECHT De politie heeft dinsdag 8 april om 15.10 uur een 16-jarige inwoonster van Utrecht aangehouden voor openlijk geweld waarbij het slachtoffer, een 14-jarige inwoonster uit Utrecht, werd geslagen, gekrabd en aan haar haren getrokken.

Het slachtoffer kreeg op Vader Rijndreef met de verdachte onenigheid over uitlatingen die over en weer waren gedaan. Dit leidde tot de openlijke geweldpleging, waarbij ook een tweede verdachte zich bemoeide. Zij wist nog aan een aanhouding te ontkomen, maar zal later worden verhoord.

De aangehouden Utrechtse werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Conflict over rijstijl

UTRECHT Een conflict over de rijstijl van een buschauffeur leidde op het Stationsplein tot een escalatie, waarbij een 29-jarige inwoner van Zeist de chauffeur in het gezicht sloeg.

De Zeistenaar stak rond 17.00 uur de weg over maar moest, volgens eigen zeggen, snel terugstappen wilde hij niet overreden worden door de naderende bus.

De man raakte zodanig over zijn toeren dat hij de 27-jarige buschauffeur, een inwoner van Nieuwegein, met vlakke hand in het gezicht sloeg of duwde.

De verdachte werd aangehouden en verhoord. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Snelheidscontrole

UTRECHT- Dinsdagmiddag heeft de politie tussen 12.30 uur en 14.30 uur aan de Prins Clausbrug een snelheidscontrole gehouden. In totaal zijn 30 bestuurders bekeurd omdat zij harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/u.

Beroofd van bromfiets

UTRECHT- Surveillerende agenten werden op dinsdagavond aangesproken door een jongen die verklaarde dat een bromfiets gestolen was.

De 16-jarige jongen uit Utrecht was op de scooter van zijn vader aan het rijden toen hij werd aangesproken door een groep jongens die op de bromfiets wilde rijden. Uiteindelijk wilde een onbekende jongen op de scooter rijden, wat hij niet vertrouwde en hij liet hem achterop zitten. Vervolgens moest de jongen de bromfiets onder bedreiging aan de Ibisdreef afgeven. Hierop ging de onbekende jongen ervandoor in de richting van de Carnegiedreef.

Het signalement van de onbekende jongen; het betreft een licht getinte jongen, een normaal postuur en opvallend donkere wimpers en wenkbrauwen. Hij droeg een witte lederen jas en een zwarte pet. Drie 15-jarige jongens uit Utrecht zijn voor mogelijke betrokkenheid meegenomen voor verhoor. Heeft u informatie over deze diefstal, belt u dan met de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Fietsen ter water

UTRECHT- In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie drie jongens aangehouden die fietsen in het water gooiden.

Na een melding van een omwonende gingen agenten omstreeks 03.25 uur ter plaatse naar de Vismarkt. De jongens, in de leeftijd van 18 tot 20 jaar uit Utrecht, gooiden de fietsten ter hoogte van de Vismarkt in het water. Hierop zijn de jongens aangehouden en tegen hen is een proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

UTRECHT- Op dinsdagmiddag tussen 12.00 uur en 13.15 uur heeft de politie aan de Eijkmanlaan een snelheidscontrole gehouden. In totaal zijn 545 bestuurders gecontroleerd, hiervan zijn 46 bestuurders bekeurd omdat zij harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 73 km/u.